Η Προανακριτική έκρυψε έγγραφα-φωτιά για τον Μιωνή

Η Προανακριτική δεν έδωσε σημαντικά αρχεία στους τέσσερις μάρτυρες που κλήθηκαν ως ύποπτοι

Σημαντικά έγγραφα που μπορεί να περιέχουν αποκαλύψεις-φωτιά για τη δράση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και των συνεργατών του αφαιρέθηκαν… μαγικά από τη δικογραφία της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που ξέπλενε το σκάνδαλο Novartis και τώρα προσπαθεί να ξεπλύνει και τη «λίστα Λαγκάρντ».

Από το στικάκι με τη δικογραφία, που παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα στον εκδότη της «δημοκρατίας» Γιάννη Φιλιππάκη, στον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Τάρκα και στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, οι οποίοι έχουν κληθεί δήθεν ως «ύποπτοι», απουσίαζε -όλως τυχαίως- ένα αρχείο, το οποίο περιέχει ανάλυση του Τμήματος Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. για υποθέσεις των συνεργατών Σάμπυ Μιωνή, Σταύρου Παπασταύρου και Αγγελου Μεταξά.

Το συγκεκριμένο cd είχε στείλει στην Επιτροπή η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη τον περασμένο Φεβρουάριο. Κι ενώ μέσα στα έγγραφα υπάρχει το διαβιβαστικό της κυρίας Τουλουπάκη, όπου αναφέρεται το cd… cd δεν υπάρχει! Η απουσία του είναι πρωτοφανές σκάνδαλο!

Αλήθεια, τι είχαν βρει από το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος που δεν πρέπει να δουν οι «ύποπτοι» και να μάθει ο κόσμος; Σίγουρα περιέχει στοιχεία-φωτιά για κάποιες από τις υποθέσεις των παραπάνω συνεργατών. Κι επειδή την υπόθεση είχε αναλάβει το συγκεκριμένο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ., σίγουρα αφορά κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Ίσως, μάλιστα, να περιέχει πληροφορίες και για άλλα πρόσωπα. Φυσικά, το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος έχει τη δύναμη να αφαιρεί τμήματα της δικογραφίας μέσα στη Βουλή.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι δήθεν «ύποπτοι» (για τους οποίους δεν έχει καν διευκρινιστεί για ποια αδικήματα είναι… ύποπτοι) πήραν την περασμένη εβδομάδα μόλις 10 μέρες προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ παρέλαβαν δικογραφία εκατοντάδων χιλιάδων σελίδων, από την οποία τώρα αποδεικνύεται ότι λείπουν σημαντικά στοιχεία.

Το γεγονός δεν καθιστά μόνο άκυρη και παράνομη τη διαδικασία, αλλά τη μετατρέπει σε μία πρώτης τάξεως φαρσοκωμωδία! Όπως ήταν φυσικό, μετά την αποκάλυψη κάποιοι από τους… δήθεν «υπόπτους» ζήτησαν νέες προθεσμίες από τον πρόεδρο της Επιτροπής Γιάννη Μπούγα, αλλά και τη διαβεβαίωση ότι δεν λείπουν κι άλλα σημαντικά στοιχεία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα