«Άδειασμα» Γεραπετρίτη από Πέτσα για τον ανασχηματισμό

Απόλυτη σύγχυση με τις αντικρουόμενες δηλώσεις των δύο υπουργών σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγών στην κυβέρνηση

Σε κωμωδία τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση του κυβερνητικού ανασχηματισμού, καθώς οι υποψήφιοι, απερχόμενοι και εισερχόμενοι, υπουργοί «μαδούν τη μαργαρίτα» και οι συνεργάτες του πρωθυπουργού κινούνται σε διαφορετικές γραμμές, επιτείνοντας ακόμα περισσότερο τη σύγχυση.

Τελευταίο κρούσμα, το χθεσινό «άδειασμα» του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα μέσα σε λίγες ώρες. Συγκεκριμένα, ο κ. Γεραπετρίτης ουσιαστικά προανήγγειλε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του τον κυβερνητικό ανασχηματισμό μετά τη 1 Ιουλίου, όταν θα ανοίξει, όπως είπε, η χώρα.

Παρακολούθηση

Όπως σημείωσε, «δεν χρειάζονται εκτεταμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, γιατί η κυβέρνηση έχει πάει πολύ καλά». Επισήμανε δε ότι «όπου χρειάζεται, θα γίνουν οργανωτικές αλλαγές στο κράτος» και διεμήνυσε πως «όλα τα υπουργεία παρακολουθούνται ψηφιακά, αλλά γενικά δεν χρειάζονται μεγάλες αλλαγές». Για τη συγκεκριμένη δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη ρωτήθηκε λίγη ώρα αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού» ήταν η απάντησή του, σε άλλο μήκος κύματος από την τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο κ. Γεραπετρίτης είχε μιλήσει και πάλι για τον φημολογούμενο ανασχηματισμό, σημειώνοντας ότι «μία κυβέρνηση που έχει στο γονιδίωμά της την αξιολόγηση πρέπει να αξιολογείται τακτικά». Είχε κάνει λόγο για διόρθωση των λαθών «με μεγάλη ταχύτητα, αλλά πρέπει να αξιολογούμαστε τακτικά. Θα κριθούμε από τις πράξεις μας και πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, αλλά σε πιο ουδέτερο χρόνο βέβαια, όχι τώρα μέσα στην κρίση».

Τώρα, με ποιον τρόπο μετά τη 1 Ιουλίου, με βάση τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Επικρατείας, η κρίση θα έχει αποτελέσει παρελθόν για να αλλάξουν τα πρόσωπα στο υπουργικό συμβούλιο είναι ένα ερώτημα που προφανώς δεν έχει απάντηση, αλλά αποδεικνύει το μπέρδεμα και την έλλειψη συντονισμού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού είχε ερωτηθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του, απαντώντας: «Δεν είναι του παρόντος ο ανασχηματισμός, γιατί θεωρώ ότι βασικά η κυβέρνηση έχει βρει τον βηματισμό της και δουλεύει καλά».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα