Πάνος Καμμένος: «Υπεύθυνος ασφαλείας του Μαρινάκη ήταν ο Παπαχρήστος»

Ο Π. Καμμένος διέψευσε με οξύτητα τον υποτιθέμενο διάλογο μεταξύ του ιδίου και του Δ. Παπαγγελόπουλου ενώπιον του Τσίπρα

Την προσπάθεια εκείνων που με πρώτο τον Δημοσιογραφικό Ομιλο Μαρινάκη επιχειρούν να θίξουν «την τιμή και την υπόληψή» του κατήγγειλε χθες, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. αποκάλυψε φωτογραφίες που δείχνουν τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη μαζί με τον δολοφονημένο Σπύρο Παπαχρήστο, τονίζοντας ότι ο τελευταίος υπήρξε υπεύθυνος ασφαλείας του επιχειρηματία, του οποίου τα ΜΜΕ σήμερα τον έχουν… κρεμάσει στα μανταλάκια.

«Προσπάθησαν να με μπλέξουν δήθεν λόγω της κουμπαριάς μου με τον Σπ. Παπαχρήστο» ανέφερε ο πρώην υπουργός, απαντώντας στη σπέκουλα του συγκεκριμένου δημοσιογραφικού ομίλου. Ο Παπαχρήστος, σημείωσε ο κ. Καμμένος, «ήταν ο άνθρωπος που οργάνωσε την ασφάλεια του κ. Μαρινάκη. Βρισκόταν μαζί του και μάλιστα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά τον συνόδευε στην Απω Ανατολή για την παραλαβή πλοίων, στα γήπεδα της Αγγλίας μαζί με την οικογένειά του και βεβαίως σε κοινωνικές σχέσεις και με πολιτικά πρόσωπα».

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, «θα δώσω θεσμικά έγγραφα που αποδεικνύουν τη συκοφαντία. Πρώτα απ’ όλα, ως ήμουν υποχρεωμένος μετά τα πρωτοσέλιδα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Μαρινάκη, των παραπολιτικών τους εταίρων και των έμμισθων συνεταίρων τους, κατέθεσα προς την εισαγγελέα Καταπολέμησης Εγκλημάτων Διαφθοράς αίτημα στις 23 Ιουνίου με ερωτήματα που αφορούσαν το σύνολο των υποθέσεων που υπήρχαν δημοσιεύματα, ακόμα και υπονοούμενα. Σε σχέση με τη δικογραφία της ΕΥΠ στην οποία προσπάθησαν να με εμπλέξουν».

Για τον διάλογο μεταξύ του ιδίου και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ο κ. Καμμένος είπε: «Τέτοιος διάλογος, με τέτοιους χαρακτηρισμούς ενώπιον του πρώην πρωθυπουργού και προσπάθεια παρέμβασης στη Δικαιοσύνη δεν έγινε ποτέ και από κανέναν». Μπορεί, όπως είπε, να διαφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και να αποχώρησαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες από την κυβέρνηση, αλλά ο κ. Τσίπρας «ήταν ένας θεσμικός πρωθυπουργός που δεν θα επέτρεπε ποτέ να γίνονται τέτοιες συζητήσεις ούτε να υπάρχει τέτοιο ύφος». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «οι διάλογοι που δημοσιεύτηκαν φέρεται ότι έχουν γίνει το 2017, ενώ ουσιαστικά η δικογραφία έχει σχηματιστεί το 2016».

Η εκτίμηση του κ. Καμμένου είναι ότι «κάποιοι έχουν στήσει διαλόγους, στους οποίους είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχω καμία εμπλοκή». Πρόσθεσε δε ότι «οι προσπάθειες αυτές αποσταθεροποίησης έχουν να κάνουν με τα εθνικά συμφέροντα. Το σχέδιο είναι να παραχωρηθεί η εθνική κυριαρχία. Δεν είναι τυχαία όσα λένε οι Ντόκοι και οι Ροζάκηδες». Ταυτόχρονα, προειδοποίησε επίσης ότι «θα κυνηγήσει μέχρι τέλους» όποιον τολμήσει να εμπλέξει τον ίδιο, μέλη της οικογένειάς του ή μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο κ. Καμμένος κάλεσε εκ νέου τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης να ξεκαθαρίσει ότι ο εν λόγω διάλογος δεν έγινε ποτέ, ενώ επιβεβαίωσε επίσης ότι υπήρχε αναφορά της ΕΥΠ σε σχέση με τον Δημήτρη Καμμένο και εμπλοκή του σε θέμα με το καφενείο της Βουλής και για μία υπόθεση στο Ιράν.

«Να προχωρήσει η διερεύνηση, είχα πει. Εξάλλου, ο Δημήτρης Καμμένος κινούνταν αυτόνομα και πρόθυμος γνωστών κύκλων του Πειραιά» σημείωσε. Για το «Noor 1» είπε ότι, με αφορμή τις καταγγελίες του Γιαννουσάκη, εννέα μάρτυρες πέθαναν, δύο ανακριτές μετανάστευσαν και ο άλλος ζήτησε να πάει στη Χαλκίδα. «Το θέμα είναι αν εγώ τηλεφώνησα για να πω ότι κινδυνεύει ένας ακόμα μάρτυρας; Να έχω κρίμα στο κεφάλι μου ότι δεν ενημέρωσα τους αρμοδίους και να χαθεί ένας ακόμα μάρτυρας;»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα