Μύλος χρεών και κατασχέσεων στον όμιλο των «Παραπολιτικών»

«Βόμβα» 70.000.000 ευρώ θέτει σε κίνδυνο το Άργος, το μοναδικό πρακτορείο διανομής Τύπου στην Ελλάδα

Σφίγγει ο κλοιός των χρεών γύρω από τον όμιλο των «Παραπολιτικών», γεγονός που κάνει ακόμη πιο επισφαλή και εύθραυστη την κατάσταση και στο Άργος, το μοναδικό πρακτορείο διανομής Τύπου στην Ελλάδα, όπου εκ των βασικών μετόχων είναι εταιρίες του ομίλου των «Παραπολιτικών». Ρεπορτάζ, που ουδέποτε διαψεύστηκαν, ανέφεραν το προηγούμενο διάστημα, πως οι υποχρεώσεις του ομίλου αγγίζουν πλέον τα 70.000.000 ευρώ, ένα ποσό το οποίο είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα μπορούσε να καλυφθεί σε οποιαδήποτε οικονομική συγκυρία, πολλώ δε μάλλον στην παρούσα.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, όμως, τα πράγματα είναι πλέον ακόμη πιο δύσκολα αλλά και επικίνδυνα για το σύνολο του Τύπου, καθώς τραπεζικοί λογαριασμοί της ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΕΠΕ -μίας εκ των εταιριών του ομίλου- έχουν κατασχεθεί εξαιτίας μεγάλων χρεών προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συγκεκριμένα, σε τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρίας έχει επιβληθεί το αναγκαστικό μέτρο της κατάσχεσης εις χείρας τρίτου από τη ΔΟΥ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ μέχρι του ποσού των 260.542,44 αλλά και από το ΠΕΡ/ΚΟ ΚΕΑΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (τ. ΙΚΑ) μέχρι του ποσού των 327.786,89. Μιλάμε, δηλαδή, συνολικά για ένα νέο χρέος που αγγίζει περίπου τα 600.000 ευρώ, ενώ όλοι οι λογαριασμοί τόσο αυτής της εταιρίας του ομίλου όσο και των Παραπολιτικών Α.Ε. έχουν εκ νέου κατασχέσεις που έχουν προκύψει από δικαστικές περιπέτειες των στελεχών της. Το γεγονός προφανώς, θα στενέψει αβάσταχτα την οικονομική κατάσταση προς πάσα κατεύθυνση, δηλαδή προς προμηθευτές και εργαζομένους, και το ερώτημα είναι πού και πώς θα βρουν χρήματα τα στελέχη για τις βασικές υποχρεώσεις της εταιρίας.

Εάν η παραπάνω πληροφορία συνδυαστεί με μία ακόμη, τότε η κατάσταση μπορεί πραγματικά να έχει τη μορφή ωρολογιακής βόμβας στον χώρο του Τύπου γενικότερα. Ακούγεται πως ο όμιλος των «Παραπολιτικών» πληρώνει τις υποχρεώσεις του με μεταχρονολογημένες επιταγές του πρακτορείου Άργος (!)

Δεδομένου πως οι πληρωμές των όποιων εισπράξεων μπορεί να έχει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», από την όποια εβδομαδιαία κυκλοφορία της, θα έπρεπε να γίνονται από το πρακτορείο με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή αν είναι δεσμευμένοι από την πληθώρα των δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί εναντίον των «Παραπολιτικών» (πληροφορίες τις ανεβάζουν σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ), θα έπρεπε να της δίνονται επιταγές ημέρας. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, πώς είναι δυνατόν να έχει στα χέρια της ο όμιλος μεταχρονολογημένες επιταγές της Άργος. Εάν παίρνει, για παράδειγμα, προκαταβολές για μελλοντικά έσοδα (τα οποία είναι αμφίβολο εάν θα έχει), αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει πως ο όμιλος βάζει πλέον σε μεγαλύτερο κίνδυνο και το ταμείο της Άργος.

Σηκώνει, δηλαδή, τα λεφτά όλων των εκδοτικών επιχειρήσεων της αγοράς. Υπάρχει περίπτωση, δηλαδή, να μη βάζει το χέρι στην τσέπη ο εφοπλιστής, εκδότης, καναλάρχης και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης για να σώσει τον όμιλο… των φίλων του, αλλά να βάζουν το χέρι στην τσέπη όλοι οι υπόλοιποι εκδότες, χωρίς να το γνωρίζουν! Υπάρχει πιθανότητα τα στελέχη της επιχείρησης να καλύπτουν τις υποχρεώσεις του ομίλου με τα λεφτά των άλλων!

Αλλά και ο Παναγιώτης Τζένος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρία «Ελευθερία του Τύπου», από την οποία εκδίδεται πλέον η εφημερίδα «Παραπολιτικά»”, ο οποίος είναι και πρόεδρος στο πρακτορείο Άργος, έχει και αυτός κατασχέσεις σε λογαριασμούς του για χρέη προς τη ΔΟΥ ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ μέχρι του ποσού των 69.865 ευρώ αλλά και από το ΠΕΡ/ΚΟ ΚΕΑΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (τ. ΙΚΑ) μέχρι του ποσού των 2.739,51 ευρώ και μέχρι του ποσού των 5.919,89 ευρώ (!), γεγονός που δείχνει τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα στελέχη του ομίλου από τη δραστηριότητά τους. Σήμερα, μάλιστα, και ο κ. Τζένος έχει πλέον κατασχέσεις σε λογαριασμούς του, επίσης για δικαστικές υποθέσεις του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα