Λασπομαχία ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. στα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ, με μήνυση του επιχειρηματία για εικονική συμφωνία την οποία ισχυρίζεται ότι γνώριζε το Μαξίμου

Νέες εξελίξεις είχε χθες το σίριαλ της υπόθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα και της σχέσης του με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Τελευταίο επεισόδιο, η μήνυση για κακουργηματική απάτη και ψευδή κατάθεση που κατέθεσε η εταιρία ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε. συμφερόντων του Χρήστου Καλογρίτσα σε βάρος των νόμιμων εκπροσώπων και υπευθύνων της εταιρίας CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL με έδρα το Μαρούσι, καθώς και κατά των υπευθύνων της AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC με έδρα το Ντουμπάι.

Η μήνυση αφορά την αντιδικία μεταξύ των δύο εταιριών για ποσό 3.000.000 ευρώ. Ο μηνυτής υποστηρίζει ότι τα χρήματα του καταβλήθηκαν το 2016 με παρέμβαση του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά προκειμένου να συμμετάσχει αφανής εταιρία που δημιούργησαν οι μηνυόμενοι, με τον ίδιο εμφανή εταίρο, στον διεθνή διαγωνισμό για τηλεοπτική άδεια.

Μάλιστα η πλευρά Καλογρίτσα προσκομίζει e-mails και έγγραφα για να καταδείξει ότι η συμφωνία με την εταιρία CCC ήταν εικονική, που ουσιαστικά επαναλαμβάνουν τον ισχυρισμό του για το Μέγαρο Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κατονομάζει ως «White House» και τον τέως υπουργό Νίκο Παππά ότι συντόνιζαν και καθοδηγούσαν την ανάληψη από την CCC 3.000.000 ευρώ ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, τα οποία κατέληξαν, τελικά, στην εφημερίδα «Documento» του Κώστα Βαξεβάνη.

Κατά τον κ. Καλογρίτσα, τόσο οι κυβερνητικοί παράγοντες όσο και το Μέγαρο Μαξίμου επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν τα πάντα για την εικονική συμφωνία. Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύεται και σε ένα e-mail με ημερομηνία 27/8/2016, το οποίο αποστέλλει υπεύθυνος της εταιρίας CCC προς τον Κυριάκο Τόμπρα που ενεργούσε για λογαριασμό του Χρήστου Καλογρίτσα και αναφέρεται ότι για την εικονική συναλλαγή υπήρχε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου τότε και υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κάλεσε «να απαντήσει σήμερα για τις παρακρατικές μεθοδεύσεις επί ΣΥΡΙΖΑ, να εξηγήσει τα όσα γίνονταν στο μαγαζί. Εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών. Δεν ήξερε τίποτε; Η σιωπή του διευρύνει το “πολιτικό κατηγορητήριο” στη συνείδηση των πολιτών», όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας, ο οποίος, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής/εξεταστικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά, απάντησε ότι τα πρώτα βήματα θα γίνουν από τη Δικαιοσύνη.

Η Νέα Δημοκρατία, εξάλλου, με ανακοίνωσή της πήρε θέση για τη μηνυτήρια αναφορά του Χρήστου Καλογρίτσα. «Δίπλα στο “μαγαζί”, το White House, τον Ν. Παππά, τον κολλητό εργολάβο, το “Documento”, τον κ. Βαξεβάνη, τις εικονικές συναλλαγές, τα εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια, τους κυπριακούς αριθμούς λογαριασμών, έχουμε σήμερα και κάποια “White Porsca”. Ποια είναι η “άμωμη ύπαρξη“ από την οποία ξεκινούσαν όλα; Ποιος κρύβεται πίσω από αυτό τον κωδικό; Για όλα αυτά, που είναι σαν να βλέπεις μαφιόζικη ταινία, αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα» καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα