Νατ Ρότσιλντ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ανόητος

Άκομψη επίθεση του μεγαλοτραπεζίτη στον πρωθυπουργό για την επένδυση στον Ερημίτη, την οποία χαρακτηρίζει «περιβαλλοντική καταστροφή»

Ανόητο χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο τραπεζίτης Νατ Ρότσιλντ, με αφορμή την πρόσφατη παρουσία του πρωθυπουργού στην επίσημη έναρξη των εργασιών του Kassiopi Project στην Κέρκυρα και τη στήριξη του έργου από την πλευρά της κυβέρνησης.

Προσβάλλοντας εκ των πραγμάτων τον θεσμό της δημοκρατίας, ο 49χρονος τραπεζίτης αποφάσισε να επιτεθεί με αυτόν τον άκομψο τρόπο ενάντια στον πρόεδρο της κυβέρνησης μέσω του twitter, αντιτιθέμενος στη συγκεκριμένη επένδυση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια του κ. Ρότσιλντ κατέχει ιδιοκτησία σε κοντινή απόσταση από την έκταση όπου δρομολογείται η επένδυση της NCH Capital στο νησί των Φαιάκων.

Ο τραπεζίτης ανέφερε ως «ανόητο» τον Ελληνα πρωθυπουργό «που προασπίζεται αυτό το έργο», ενώ περιέγραψε ως «φιάσκο» την άνω των 120.000.000 ευρώ επένδυση στην περιοχή Ερημίτης στη ΒΑ Κέρκυρα. Στις αναρτήσεις του μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Νατ Ρότσιλντ έκανε λόγο για «απόλυτη περιβαλλοντική καταστροφή» που οδηγεί την Κέρκυρα πίσω στη μαζική ανάπτυξη τύπου δεκαετίας του ’70 με «μηδενική προσφορά στην τοπική οικονομία».

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Ρότσιλντ είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πριν από τρία χρόνια είχε επισκεφθεί, χωρίς να ανακοινωθεί, το Παρίσι και είχε συναντήσεις με τους εκπροσώπους της οικογένειας.

Η πορεία της Κασσιόπης, όπως είπε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του, αποτελεί παράδειγμα του προβλήματος των χρονοβόρων διαδικασιών, καθώς «παρά τις θετικές προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων από το 2013, χρειάστηκε να μεσολαβήσουν 11 προσφυγές στα δικαστήρια, δύο Προεδρικά Διατάγματα, 10 υπουργικές αποφάσεις, 54 εγκρίσεις, γνωμοδοτήσεις από υπηρεσίες κάθε βαθμίδας».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε μια φράση του κ. Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με κατοίκους της περιοχής. «Η εναλλακτική ποια θα είναι; Να μην κάνουμε τίποτα. Κάποια στιγμή θα καεί… και θα αρχίσει μετά άλλη ιστορία» τόνισε για να προσθέσει κάποιος από τους συνομιλητές του: «Θα μείνει μόνο ο ανεμόμυλος».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα