Αποχώρηση «βόμβα» της Μαριάννας Λάτση από το Ελληνικό

Ερωτήματα από την πώληση πακέτου 8,42% της Lamda Development. Παραμένουν στο έργο τα δύο αδέλφια της Σπύρος και Μαργαρίτα

Στην πώληση του 8,42% της Lamda Development προχωρά η Μαριάννα Λάτση στο πλαίσιο πρόσφατης συμφωνίας με τα αδέρφια της Σπύρο και Μαργαρίτα, που ανακοινώθηκε επίσημα πριν από λίγες ημέρες, μία κίνηση που προκάλεσε έντονες συζητήσεις στον επιχειρηματικό και τον πολιτικό κόσμο.

Οι μετοχικές ανακατατάξεις, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, φαίνεται ότι συνδέονται με την απόφαση της κυρίας Λάτση να μη συμμετάσχει στην επένδυση του έργου στο Ελληνικό. Το γεγονός αυτό, φυσικά, από μόνο του δημιουργεί μια σειρά ερωτήματα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ της Μαριάννας Λάτση και των αδερφών της, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, πωλήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 ένα πακέτο 8.900.000 μετοχών της Lamda Develοpment.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες, ωστόσο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί, το «πακέτο» κατευθύνθηκε σε εταιρίες που συνδέονται με τον Τρ. Νάτση (της επενδυτικής εταιρίας Brevan Howard).

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα ακολουθήσει και η πώληση πρόσθετου πακέτου 5.992.760 μετοχών. Συνολικά, δηλαδή, στο πλαίσιο της συμφωνίας της οικογένειας Λάτση, με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, θα μεταβιβαστεί το 8,42% της Lamda Develοpment.

Επισημαίνεται ότι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ανακοινώθηκε πως, έπειτα από συμφωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας Λάτση, η Consolidated Lamda Holdings – CLH (είναι η βασική μέτοχος της Lamda Development) πώλησε 8.900.000 μετοχές της εισηγμένης και άμεσα «θα εκκινήσει διαδικασία διάθεσης συμπληρωματικού πακέτου 5.992.760 μετοχών της Lamda Develοpment A.E. προκειμένου να διευκολυνθεί η νέα επενδυτική στρατηγική που η Μαριάννα Λάτση και η οικογένειά της έχουν διαμορφώσει και στην οποία δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή τους στη Lamda Develοpment Α.Ε. και στο έργο του Ελληνικού».

Απόλυτη στήριξη

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι οικογένειες Σπύρου Λάτση και Μαργαρίτας Λάτση διατηρούν τη συμμετοχή τους στη CLH και στηρίζουν πλήρως το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού».

Μετά την ολοκλήρωση των ως άνω συναλλαγών η CLH θα κατέχει ποσοστό 42,2% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Lamda Develοpment A.E., από 50,62% που κατείχε έως χθες.

Ωστόσο, στο περιθώριο των επίσημων ανακοινώσεων και, παράλληλα, των πληροφοριών που έρχονται στη δημοσιότητα (άλλες επιβεβαιωμένες και άλλες όχι), οι τελευταίες εξελίξεις προκαλούν μια σειρά ερωτήματα, τα βασικότερα από τα οποία είναι τα εξής:

1 Ποια είναι η αιτία που οδήγησε στην πώληση του 8,42% της Lamda Development τη Μαριάννα Λάτση; Μήπως έπαψε να πιστεύει στην επένδυση του Ελληνικού;

2 Για ποιον λόγο, ξαφνικά, από τη νέα επενδυτική στρατηγική της Μαριάννας Λάτση δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή στη Lamda Develοpment Α.Ε. και στο έργο του Ελληνικού;

3 Τι αλλάζει στον ρόλο των εταιριών οι οποίες συνδέονται με τον Τρ. Νάτση της επενδυτικής Brevan Howard, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι το «πακέτο» των μετοχών της κυρίας Λάτση πωλήθηκε σε αυτές;

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα