Ο Κώστας Μπακογιάννης ανοίγει νέα δομή στον Ελαιώνα

Ο δήμαρχος Αθηναίων ψάχνει τρόπους να κρατήσει όλους τους πρόσφυγες εντός των ορίων της πόλης

Στα φιλομεταναστευτικά και δικαιωματιστικά βήματα του Γιώργου Καμίνη φαίνεται ότι συνεχίζει και ο διάδοχός του στον Δήμο Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος αποφάσισε την παραχώρηση έκτασης του Δήμου Αθηναίων στον Ελαιώνα, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ακόμη δομή φιλοξενίας προσφύγων. Γιατί εάν ήταν κάτι που χρειαζόταν τον συγκεκριμένο Αύγουστο η Αθήνα, σύμφωνα με τον δήμαρχο τουλάχιστον, αυτό ήταν μια δομή για τη φιλοξενία προσφύγων… Αντί ο δήμαρχος να διεκδικήσει από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να «μαζευτεί» η κατάσταση που υπάρχει σε μεγάλο μέρος της πόλης του, όχι μόνο στην πλατεία Βικτωρίας αλλά και στην Ομόνοια, η οποία, από ό,τι φαίνεται, ανακαινίστηκε για να έχουν ένα ωραίο φόντο και να στέλνουν φωτογραφίες στους συγγενείς τους στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν οι νέοι της θαμώνες, ψάχνει να βρει τρόπους να κρατήσει όσο περισσότερους μετανάστες γίνεται εντός των ορίων της.

Η απόφαση αυτή του Δήμου Αθηναίων ήλθε μετά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της πλ. Βικτωρίας, και το σκεπτικό που προβάλλεται είναι ότι σε αυτή τη νέα δομή, η οποία θα λειτουργεί με όρους «transit», θα φιλοξενούνται για λίγες ημέρες οι πρόσφυγες που εξέρχονται από τις δομές φιλοξενίας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το νέο κέντρο θα λειτουργεί ως «υπνωτήριο», ώσπου οι μετανάστες να ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ», το οποίο θα τους επιδοτεί για την ενοικίαση διαμερίσματος. Έτσι θεωρείται ότι δεν θα υπάρχουν πια τα φαινόμενα της «κατάληψης» πλατειών της Αθήνας. Φυσικά αυτός ο σχεδιασμός δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες για αρκετούς λόγους.

Καταρχάς, διότι είναι σαφές ότι για διάφορους λόγους οι μετανάστες δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ». Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία υπάρχουν, οι αριθμοί είναι εντελώς απογοητευτικοί. Ετσι αναμένεται οι 500 θέσεις του νέου κέντρου να καταληφθούν από ανθρώπους οι οποίοι σίγουρα δεν θα θέλουν να φύγουν από αυτό. Εάν δε κανείς λάβει υπ’ όψιν του τις δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, που μιλά για πάνω από 10.000 μετανάστες οι οποίοι θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα για την αποσυμφόρηση των νησιών, καταλαβαίνει ότι το μόνο που θα απομείνει θα είναι ακόμη μια δομή μεταναστών 500 ατόμων, στην οποία θα συνωστίζονται πολύ περισσότεροι.

Είναι προφανές ότι η κίνηση του κ. Μπακογιάννη είναι μια προσπάθεια να ικανοποιηθούν τόσο αυτοί που του ασκούν κριτική από τα αριστερά και οι οποίοι θεωρούν ότι πρέπει το κράτος ή οι δομές του να φροντίζουν για τη διαβίωση των μεταναστών, παρέχοντάς τους στέγη και σίτιση, όσο και οι κάτοικοι που έχουν φτάσει στα όριά τους. Όμως με τον τρόπο αυτόν ο δήμαρχος απλά επιτείνει το πρόβλημα και σίγουρα δεν το λύνει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα