Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσβάλλει βάναυσα τη Δικαιοσύνη – Δεν θέλει να πάει για απολογία στη δίκη

Φαιδρές δικαιολογίες, που προσβάλλουν το κράτος Δικαίου

Τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης τους θεσμούς συνολικά αλλά και ειδικά την ελληνική Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της απέδειξε χθες, στη διάρκεια της δίκης για τα «στημένα», όταν μέσω του δικηγόρου του δήλωσε επί της ουσίας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων πως δεν… καταδέχεται να απολογηθεί ως κατηγορούμενος.

Οι λόγοι τους οποίους επικαλέστηκε ο συνήγορος του επιχειρηματία γι’ αυτή την άρνηση είναι αφενός πως η παρουσία του κ. Μαρινάκη στο δικαστήριο βλάπτει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα και αφετέρου πως ο πελάτης του φοβάται μήπως νοσήσει και πάλι από κορονοϊό (!). «Κάθε παρουσία του κ. Μαρινάκη σε χώρο δικαστηρίου παράγει δημοσιεύματα και φωτογραφίες που παίρνουν παγκόσμιες διαστάσεις. Και του δημιουργούν μια λογοδοσία κάθε φορά στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σε τράπεζες και ανταγωνιστές. Είναι ζημιογόνος σε τεράστιο βαθμό για τη συμμετοχή του σε διαγωνισμούς για ανάληψη έργων» είπε ο συνήγορος του επιχειρηματία Βασίλης Δημακόπουλος, λες και έπρεπε να απολογηθεί η σύνθεση της έδρας επειδή βλάπτει τα επιχειρηματικά συμφέροντα του κ. Μαρινάκη και όχι ο ίδιος για την πιθανότητα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος.

Ο κ. Δημακόπουλος πρόσθεσε ακόμη πως «ο κ. Μαρινάκης νόσησε από κορονοϊό, βεβαίως το ξεπέρασε, αλλά, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των επιστημόνων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δεν παράγονται αντισώματα του ιού που να προστατεύουν και όσους νοσούν και όσους προσεγγίζουν νοσούντες», θέλοντας να δώσει επιπλέον μία δικαιολογία για την απόφαση του πελάτη του.

Λες και οι δικηγόροι και οι δικαστές που βρίσκονται στις αίθουσες των δικαστηρίων για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, αλλά και οι μάρτυρες και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι υποδεέστεροι άνθρωποι και δεν έχει καμία σημασία εάν κινδυνεύουν. Η πρόεδρος του δικαστηρίου, μετά από αυτή την τοποθέτηση, υπογράμμισε πως μπορεί βέβαια ο νόμος να επιτρέπει να μην εμφανίζονται οι κατηγορούμενοι, αλλά από τη στιγμή που πρόκειται για κακούργημα, καλό θα ήταν ο κ. Μαρινάκης να εμφανιστεί, ώστε το δικαστήριο να μπορεί να ρωτήσει ό,τι χρειαστεί κι έδωσε προθεσμία έως την Τρίτη προκειμένου να επανεξετάσει ο επιχειρηματίας την απόφασή του. Να υπενθυμίσουμε ότι χθες ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης των 28 προσώπων που κατηγορούνται κατά περίπτωση για το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα της σύστασης συμμορίας, αλλά και το κακούργημα της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος, και από την επόμενη Τρίτη αρχίζουν οι απολογίες των κατηγορουμένων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα