Αμήχανη απάντηση Πέτσα για τα «χρυσά» βοσκοτόπιαστο Δομοκό

Εκτοξεύει απειλές για τα «χρυσά» βοσκοτόπια στο Δομοκό

Με εκνευρισμό και αμηχανία αντέδρασε ο Στέλιος Πέτσας στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για τους «χρυσαφένιους βοσκοτόπους», που χρησιμοποιούνται παράνομα από επιτηδείους για να καρπώνονται μεγάλες ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. Απειλώντας με προσφυγή στη Δικαιοσύνη και προβαίνοντας σε χαρακτηρισμούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποφεύγει, ωστόσο, την ίδια ώρα να απαντήσει ευκρινώς στα ερωτήματα για ένα θέμα που έχει και πολιτικές διαστάσεις για την κυβέρνηση.

Στο χθεσινό φύλλο, η εφημερίδα μας έφερε στο φως καταγγελία η οποία έχει σταλεί, από τις 9 Σεπτεμβρίου, στις εισαγγελικές, οικονομικές, φορολογικές, πολιτικές και αυτοδιοικητικές Αρχές, σύμφωνα με την οποία «χρυσοφόρα κυκλώματα» λυμαίνονται με «εικονικά μισθωτήρια» βοσκοτόπια που δεν τους ανήκουν στην περιοχή Δομοκού Φθιώτιδας για να αποκομίζουν κέρδη από χρήματα που αναλογούν στους κτηνοτρόφους.

Στην καταγγελία, μεταξύ άλλων ονομάτων, αναφέρεται ότι «τα περισσότερα συμφωνητικά μίσθωσης» για τους βοσκοτόπους «στο γνήσιο της υπογραφής φέρουν την υπογραφή του προέδρου Τ.Κ. Δομοκού Τσόγκα Δημήτριου, πεθερού του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα». Στο ρεπορτάζ καταχωρίζεται και δήλωση του κ. Τσόγκα σε τοπικό μέσο, με την οποία αρνείται «οποιαδήποτε συμμετοχή σε παράνομες πράξεις», αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιοι τον «ενέπλεξαν» με «εγκληματικές ενέργειες».

Στη δήλωσή του ο κ. Πέτσας αναφέρει ότι «κάποιοι επιχειρούν να επιρρίψουν ευθύνες σε έναν άνθρωπο που τιμά με τον καθημερινό του αγώνα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με μοναδικό του “μειονέκτημα” το γεγονός ότι τυγχάνει συγγενής μου» και στη συνέχεια, στρεφόμενος κατά της εφημερίδας, υποστηρίζει πως «είναι θλιβερό και ανήθικο το γεγονός ότι η “κυριακάτικη δημοκρατία”, επικαλούμενη ανώνυμες καταγγελίες σε βάρος συγγενούς μου, επιχειρεί να δημιουργήσει παντελώς αβάσιμες εντυπώσεις σε βάρος μου. Και μάλιστα, το κάνει ενώ γνωρίζει ότι η υπόθεση έχει ήδη πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ενώπιον του εισαγγελέως Πρωτοδικών Λαμίας, προκειμένου να αποκαλυφθεί η ταυτότητα όσων έχουν προβεί σε ενδεχόμενα παράνομες πράξεις. Τους ενημερώνω ότι θα κινηθώ εξωδίκως και δικαστικώς για το δημοσίευμα αυτό της εφημερίδας και το συκοφαντικό του περιεχόμενο».

Αντί να προβαίνει σε αυτή την επίθεση, θα ήταν χρησιμότερο ο κ. Πέτσας -ως δημόσιο πρόσωπο και εκπρόσωπος της κυβέρνησης- να εξηγήσει ποιοι είναι αυτοί που «έχουν προβεί σε ενδεχόμενα παράνομες πράξεις» εμπλέκοντας τον πεθερό του. Ποιες πράξεις είναι, επίσης, αυτές και πότε υπέπεσαν στην αντίληψή του. Αλλωστε, ένας από τους πολλούς παραλήπτες της εν λόγω καταγγελίας, πριν ακόμη αυτή δει το φως της δημοσιότητας, ήταν ο ίδιος ο κ. Πέτσας, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά ότι ο νόμος επιτάσσει ρητά πως όλες οι καταγγελίες -ακόμη κι αν είναι ανώνυμες- πρέπει να αξιολογούνται και να ερευνώνται ανάλογα με τη σπουδαιότητά τους. Επίσης, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν απαντά στο γενικότερο πολιτικό και κοινωνικό θέμα που έρχεται στην επιφάνεια για τη λεηλασία των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων όσον αφορά τους βοσκοτόπους. Ενα θέμα για το οποίο, λόγω καταγωγής και πιθανής εκλογικής καθόδου του στη Φθιώτιδα, θα ανέμενε κανείς εκ μέρους του επιπρόσθετη ευαισθησία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα