Ανεστάλη στη Βραζιλία η τρίτη φάση δοκιμών του κινεζικού CoronaVac

Ενώ το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μπορεί να παρουσιάσει τα αποτελέσματα του τελευταίου σταδίου των κλινικών δοκιμών του εμβολίου που αναπτύσσει ενάντια στον κορονοϊό πριν από το τέλος του έτους, ασαφές παραμένει εάν θα αρχίσει η διανομή του πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωνε πριν από λίγες μέρες επικεφαλής της έρευνας στο Reuters. Είδηση που ερχόταν σε μια φάση κατά την οποία συνεχίζεται με ένταση ο μαραθώνιος της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για την ανακάλυψη του εμβολίου κατά του Covid-19. Χθες έγινε γνωστό επίσης ότι η τρίτη φάση της κλινικής δοκιμής κινεζικού υποψήφιου εμβολίου εναντίον του κορονοϊού, του CoronaVac του κινεζικού εργαστηρίου Sinovac Biotech, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βραζιλία, ανεστάλη λόγω «σοβαρού συμβάντος», καθώς εθελοντής αντιμετώπισε δυσμενείς συνέπειες στην υγεία του. Καμία άλλη χώρα εντούτοις δεν έχει αναστείλει τις δοκιμές του CoronaVac, τη στιγμή που δοκιμές τρίτης φάσης βρίσκονται ταυτόχρονα σε εξέλιξη στην Τουρκία αλλά και στην Ινδονησία.

Ειδικότερα εκεί η ινδονησιακή δημόσια φαρμακευτική επιχείρηση Bio Farma διαβεβαίωσε χθες ότι η τρίτη φάση της κλινικής δοκιμής του CoronaVac, του υποψήφιου εμβολίου της κινεζικής εταιρίας Sinovac, συνεχίζεται και «εκτυλίσσεται ομαλά», παρά όσα συνέβησαν στη διαδικασία δοκιμών στη Βραζιλία. Ο Εντουιν Πρινγκάντι, εκπρόσωπος της Bio Farma, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι δεν σχεδιάζεται αναστολή της τρίτης φάσης της κλινικής δοκιμής στην Ινδονησία, η οποία διεξάγεται στην επαρχία της Δυτικής Ιάβας με τη συμμετοχή περίπου 1.600 εθελοντών και εθελοντριών.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα