Μήνυμα Παναγιωτόπουλου στην Άγκυρα ότι η Ελλάδα δεν εκβιάζεται

«Ακλόνητος βράχος το Ναυτικό μας»!

Με βράχο ακλόνητο παρομοίασε το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του σε διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Ενημέρωση για την Ελληνική Πολιτική Αμυνας».

Στο διαδικτυακό σεμινάριο, που διήρκεσε μία ώρα και 15 λεπτά, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας παρουσίασε τις βασικές στρατηγικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού όσον αφορά τη θωράκιση των Ενόπλων Δυνάμεων και ανέλυσε την κατάσταση που έχει προκληθεί στην ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς.

Επίσης εξέφρασε την ικανοποίηση των Αθηνών από τις θέσεις που έλαβε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Ε.Ε. πρέπει να ανταποκριθεί αποφασιστικά όσον αφορά το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων προς την Τουρκία εξαιτίας της αποσταθεροποιητικής στάσης της.

Όπως τόνισε ο υπουργός, παρά την προσπάθεια της γειτονικής χώρας να αναπτύξει πολεμικό σκηνικό στην περιοχή, το Πολεμικό Ναυτικό παραμένει ως βράχος ακλόνητος απέναντι σε κάθε επιβουλή και ως εκ τούτου η Ελλάδα δεν εκβιάζεται και θα υποστηρίξει τα δικαιώματα και τα σύνορά της, που είναι και σύνορα της Ε.Ε. Αναφερόμενος στη συμπεριφορά της Τουρκίας ο κ. Παναγιωτόπουλος τη χαρακτήρισε ένα αυξανόμενο και επιδεινούμενο πρόβλημα, το οποίο την καθιστά παράγοντα αποσταθεροποίησης στην περιοχή, όχι μόνο για την Ελλάδα και την Κύπρο αλλά μέχρι και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με τη συμμετοχή Σύρων μισθοφόρων, πιθανώς μαχητών του ISIS.

Προσέθεσε μάλιστα, ότι την τελευταία διετία η Τουρκία έχει υιοθετήσει το δόγμα της επεκτατικής πολιτικής στην ανατολική Μεσόγειο αναλαμβάνοντας πολλές μονομερείς δράσεις, κι αυτό φαίνεται και από την παράνομη συμφωνία που υπέγραψε με τη Λιβύη. «Επεμβαίνει σε περιοχές που βρίσκονται εκτός της δικαιοδοσίας της, στέλνει παράνομους μετανάστες μέσω του Αιγαίου παραβιάζοντας τα ελληνικά -και ευρωπαϊκά- σύνορα, ώστε να εξαναγκάσει την Ε.Ε., να καταβάλλει χρηματική βοήθεια για την προσφυγική κρίση» συμπλήρωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ιδιαίτερη σημασία έδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και στη στρατιωτική διπλωματία που έχει αναπτύξει η χώρα μας, τονίζοντας ότι «διεξάγουμε κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ, την Κύπρο και την Αίγυπτο και διμερείς συναντήσεις προκειμένου να διαφυλάξουμε τη σταθερότητα και ευημερία στην περιοχή».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα