Εύγε! Επιστρέφουν στο ΕΣΥ 21 Βουλευτές

Μετά τον Λαμπρούλη του ΚΚΕ και τους Κέλλα, Μπλούχο, ακολούθησαν και οι υπόλοιποι

Τις λευκές ιατρικές στολές τους ετοιμάζονται να φορέσουν εκ νέου συνολικά 21 βουλευτές γιατροί από όλο το πολιτικό φάσμα, οι οποίοι ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ριχτούν στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Η πρωτοβουλία των βουλευτών είναι, πέραν πάσης αμφιβολίας, θετική και έχει γίνει δεκτή από όλους με ικανοποίηση, αν και φυσικά δεν λείπουν και οι φωνές που βλέπουν με επιφύλαξη την κίνηση αυτή, αφήνοντας αιχμές περί μάχης εντυπώσεων στην οποία επιδίδονται τα κόμματα.

Σε κάθε περίπτωση, χθες η Ολγα Γεροβασίλη, με επιστολή της στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον ενημέρωσε ότι το σύνολο των βουλευτών ιατρών του ΣΥΡΙΖΑ «με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά εν μέσω της πανδημίας» προτίθενται να υποστηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά τον σχεδιασμό του υπουργείου. Οι ιατροί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι Ολγα Γεροβασίλη, Ανδρέας Ξανθός, Παύλος Πολάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Κωνσταντίνος Μάρκου, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Γιάννης Μουζάλας, Θανάσης Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Μερόπη Τζούφη. Την ίδια ώρα, την πρόθεσή τους να συνδράμουν το ΕΣΥ εξέφρασαν και οι «γαλάζιοι» Βασίλης Γιόγιακας και Νεοκλής Κρητικός, οι οποίοι απέστειλαν σχετική επιστολή στον Κώστα Τασούλα, ζητώντας του να απαλλαχθούν προσωρινώς από τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα. Είχαν προηγηθεί ανάλογα αιτήματα τη Δευτέρα από τον Χρήστο Κέλλα και τον Κώστα Μπλούχο.

Μάλιστα, το κοστούμι τους θα αποχωριστούν πιθανότατα, προκειμένου να πάνε εθελοντές στο ΕΣΥ, και οι πέντε βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ. που προέρχονται από τον χώρο της Υγείας όπως ενημέρωσε τον Βασίλη Κικίλια ο Βασίλης Κεγκέρογλου με επιστολή του, καθώς και η Μαρία Αθανασίου της Ελληνικής Λύσης. Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος βουλευτής που ανακοίνωσε πως θα βοηθήσει στη μάχη κατά του κορονοϊού ήταν ο Γιώργος Λαμπρούλης του ΚΚΕ. Σημειωτέον πως ο Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εθελοντική στήριξη των βουλευτών, αναφέροντας πως είναι μια «απόδειξη» ότι οι «κορυφαίοι δημοκρατικοί θεσμοί και οι άνθρωποι που τους υπηρετούν τιμούν και σέβονται τους Ελληνες πολίτες».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα