Σε πανικό η κυβέρνηση: Έκτακτο υπουργικό, «κρύβεται» ο Πέτσας!

Σε πανικό βρίσκεται η κυβέρνηση έπειτα από τις αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για το μπάχαλο στο ζήτημα της καταγραφής κρουσμάτων που οδήγησε σε λανθασμένες επιλογές ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντί, μάλιστα, να δώσει εξηγήσεις, επιχειρεί να κρυφτεί, αναβάλλοντας ακόμη και τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επικαλούμενη το… υπουργικό συμβούλιο που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη!

Είναι σαφές ότι ο κ. Πέτσας προσπαθεί να αποφύγει τις απαντήσεις στο μείζον θέμα. Η κυβέρνηση είναι σαφές ότι βρίσκεται ενώπιον της μεγαλύτερης ίσως κρίσης από τον σχηματισμό της, καθώς τίθενται εν αμφιβόλω πολλοί από τους μέχρι σήμερα ισχυρισμούς της σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αντί όμως να το αναγνωρίσει -έστω και τώρα-, προσπαθεί, επικαλούμενη τη γνωστή πια καραμέλα περί «διακίνησης ψευδών ειδήσεων» και χρησιμοποιώντας μισόλογα, να πείσει ότι δεν υφίσταται θέμα παρότι οι πληροφορίες προέρχονται από διακριτές πηγές και αλληλοεπιβεβαιώνονται.

Αυτό το οποίο είναι ήδη σαφές πάντως είναι ότι στο εσωτερικό της (αλλά και μεταξύ των βουλευτών) υπάρχει μεγάλη ανησυχία, καθώς οι αποκαλύψεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Ειδικά αφού το όλο ζήτημα που έχει προκύψει είναι αποτέλεσμα προσωπικών συγκρούσεων και δημιουργίας στρατοπέδων από κυβερνητικούς παράγοντες. Εν τω μεταξύ, οι πρώτες γραμμές άμυνας δεν δείχνουν να μπορούν να αντέξουν και περιορίζονται σε γενικολογίες, ενώ αναζητείται τρόπος να μείνει εκτός κάδρου τουλάχιστον ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πρώτη απόπειρα διάψευσης ήλθε από τον ίδιο τον ΕΟΔΥ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του δήλωνε ότι «τα δημοσιεύματα που “φιλοξενούνται” σε κυριακάτικα έντυπα αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας». Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, «όσοι τα διακινούν, για όποιον σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στη χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια, σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές. Συκοφαντούν τους 2.500 εργαζομένους του ΕΟΔΥ, οι οποίοι για 10 μήνες βρίσκονται με αυταπάρνηση, καθημερινά, σε όλη την Ελλάδα, για να προστατέψουν τη δημόσια υγεία». Ο οργανισμός επισημαίνει πως επανασυστάθηκε τον Οκτώβριο του 2019 και δομήθηκε μέσα στη μεγάλη κρίση του κορονοϊού «με νέα ταυτότητα εμπιστοσύνης στη συνείδηση των πολιτών. Η συνεργασία με την επιτροπή λοιμωξιολόγων ήταν, είναι και θα παραμείνει άριστη».

Ακολούθησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος σε γραπτή δήλωσή του έκανε λόγο για «διακίνηση ψευδών ειδήσεων και η αμφισβήτηση των επίσημων στοιχείων, τη στιγμή που η χώρα, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, δίνει μάχη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, βλάπτει την κοινή προσπάθεια». Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο Covid-19, και βρίσκεται διαρκώς στη διάθεση των επιστημόνων. «Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής υπάρχουν μόνο στη φαντασία κάποιων» υποστήριξε.

Πιο… προσωπική ήταν η παρέμβαση του Ν. Χαρδαλιά, ο οποίος σε ανάρτησή του στο facebook (!), απευθυνόμενος στους διαδικτυακούς φίλους του, χαρακτήρισε «άδικα και αβάσιμα τα δημοσιεύματα… Πολιτική Προστασία και ΕΟΔΥ, μαζί στη μάχη κατά της πανδημίας!». Και πρόσθεσε: «Ούτε διπλοί τρόποι καταγραφής κρουσμάτων υπάρχουν ούτε δυσαρέσκειες και προβλήματα στις μεταξύ μας σχέσεις. Υπάρχει μόνο η κοινή μας αγωνία για την καθημερινή προάσπιση της δημόσιας υγείας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα