Ερωτήματα για τα ελάχιστα τεστ στις Ένοπλες Δυνάμεις

Επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών στο ΥΕΘΑ μετά τη δραματική αύξηση κρουσμάτων Covid -19

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η είδηση ότι όλα τα μέλη του πληρώματος της φρεγάτας «Κουντουριώτης», που βρίσκεται στον ναύσταθμο της Κρήτης, βρίσκονται σε καραντίνα επί του πλοίου. Ο λόγος είναι η θετικότητα 10 μελών του πληρώματος στον κορονοϊό. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η φρεγάτα έχει δέσει στον ναύσταθμο, ωστόσο για προληπτικούς λόγους δεν επιτρέπεται στο πλήρωμα να βγει στη στεριά.

Μόνον δύο από τα μέλη του πληρώματος φέρεται ότι έχουν έντονα συμπτώματα, ενώ στους υπόλοιπους είναι πολύ πιο ήπια.

Η «Κουντουριώτης» θα παραμείνει στον ναύσταθμο Κρήτης όσο χρειαστεί, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από τον ΕΟΔΥ. Η είδηση έρχεται μόνον λίγες ώρες μετά όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων σε συγκεκριμένες μονάδες, όπως παραδείγματος χάριν τα άνω των 50 κρουσμάτων σε σμηνίτες στην Τρίπολη, τα οποία προκάλεσαν προβληματισμό στην Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, που επισήμανε με επιστολή της την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στις Ενοπλες Δυνάμεις και ζήτησε από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και τη στρατιωτική ηγεσία «τη διεξαγωγή στο σύνολο του προσωπικού των Ε.Δ. τακτικών επαναλαμβανόμενων αξιόπιστων τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, μέχρι να εξαλειφθεί τελείως το πρόβλημα».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή, το γεγονός ότι οι ηλικιακές ομάδες του Στρατεύματος δεν αποτελούν -γενικά- κίνδυνο για τους υπηρετούντες σε αυτό δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για τη μη λήψη σημαντικών μέτρων και ενεργειών, καθώς, όπως αποδεικνύεται, ο κορονοϊός μπορεί να αποβεί μοιραίος και για υγιή άτομα. «Άλλωστε δεν πρέπει να λησμονείται το γεγονός ότι ο συνάδελφος επιστρέφει στο σπίτι του, στην οικογένειά του, στους γονείς του, μετατρέποντας τον εαυτό του σε κίνδυνο» τονίζεται.

Ζητούν λοιπόν από τον υπουργό τη διεξαγωγή στο σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων τακτικών επαναλαμβανόμενων τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, μέχρι να εξαλειφθεί τελείως το πρόβλημα. Πάντως από την πλευρά του ΓΕΕΘΑ έχει τονιστεί ότι για την αντιμετώπιση της πανδημίας λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία μάλιστα είναι περισσότερα από αυτά που επιβάλλει του υπουργείο Υγείας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα