Ν.Δ.: Χάσμα μεταξύ κυβέρνησης – βουλευτών

«Βροχή» τροπολογιών από τον Γ. Βλάχο στο σχέδιο νόμου για το Χωροταξικό, με βαρύτατες αιχμές

Εσωκομματικά… σύννεφα άρχισαν να σκεπάζουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς τις τελευταίες μέρες φαίνεται έντονα ότι βαθύ χάσμα χωρίζει τους υπουργούς της κυβέρνησης από τους «γαλάζιους» βουλευτές.

Ειδικότερα, ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης δέχεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα πυρά όχι μόνο σύσσωμης της αντιπολίτευσης για το χωροταξικό νομοσχέδιο, αλλά και του ίδιου του κόμματός του, καθώς ο Γιώργος Βλάχος κατέθεσε σχεδόν μια ντουζίνα τροπολογίες στο νομοσχέδιο, αφήνοντας ταυτόχρονα βαρύτατες αιχμές.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε συγκεκριμένα 11 (!) βουλευτικές τροπολογίες με προσθήκες και βελτιώσεις, λέγοντας: «Το νομοσχέδιο δίνει λύσεις, αλλά πρέπει να δοθούν απαντήσεις και στα προβλήματα της κοινωνίας, και τα πρόσωπα αλλάζουν»… Μεταξύ άλλων, ζήτησε να δοθεί δυνατότητα συνένωσης των οικοπέδων κάτω των 4 στρεμμάτων, ώστε να μπορούν οι ιδιοκτήτες να οικοδομήσουν μετά τη δημοσίευση του νόμου και ως κίνητρο ενοποίησης της πολυτεμαχισμένης γης, καθώς και η δυνατότητα οριοθέτησης οικισμών στον Διόνυσο Αττικής, διότι, όπως προειδοποίησε, μόλις αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες, οι περιοχές αυτές θα βρεθούν σε δασικές περιοχές. Πάντως, ο Κωστής Χατζηδάκης δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα επί των βουλευτικών τροπολογιών, καθώς αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει εάν θα τις κάνει δεκτές ή όχι.

Παράλληλα, την έντονη ενόχληση βουλευτών της Ν.Δ., όπως, φυσικά, και των ίδιων των λογιστών, προκάλεσε η απόρριψη εκ μέρους του Χρήστου Σταϊκούρα βουλευτικής τροπολογίας για την απαλλαγή των λογιστών από την επιβολή προστίμων σε περίπτωση που νοσήσουν με κορονοϊό και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους εντός συγκεκριμένων προθεσμιών. Η ίδια ρύθμιση προέβλεπε την επιβολή προστίμων για το πρώτο έτος εφαρμογής της υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άρνηση του Χρήστου Σταϊκούρα να κάνει αποδεκτή την προτεινόμενη ρύθμιση των Βασίλη Σπανάκη, Γιάννη Παππά, Ξενοφώντα Μπαραλιάκου, Δημήτρη Μαρκόπουλου, Μίλτου Χρυσομάλλη και Διονύση Σταμενίτη προκάλεσε τον εκνευρισμό των έξι βουλευτών, αν και ο υπουργός προσπάθησε να κατευνάσει τη δυσφορία τους, αναφέροντας ότι η τροπολογία θα αξιολογηθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα