Άγρια κόντρα στη Βουλή για τα «διπλά βιβλία» του Covid-19

Ο Βαρουφάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για το σκάνδαλο! Έθεσε θέμα συμβατότητας του λογισμικού με τον ΕΟΔΥ

Συνεχίζονται τα πυρά και το πρέσινγκ της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση για τις αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» αναφορικά με το διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ, ενώ τα κόμματα επιμένουν να αιτούνται πειστικών απαντήσεων, δέκα μέρες μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας μας, που συντάραξε το πολιτικό σκηνικό.

Η Κουμουνδούρου επανήλθε στο θέμα μέσω του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Στέργιου Καλπάκη, με αφορμή καταγγελία γιατρού στο Νοσοκομείο του Κιλκίς ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό πριν από δύο εβδομάδες σε ιδιωτικό εργαστήριο και ακόμα και σήμερα δεν φαίνεται ως καταγεγραμμένο κρούσμα στην ΗΔΙΚΑ, αλλά και περιστατικό με ιδιωτικό εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο κοινοποίησε στον ΕΟΔΥ, αθροιστικά και με καθυστέρηση, αποτελέσματα ελέγχων 13 ημερών. «Στην πιο κρίσιμη καμπή για την πορεία της πανδημίας, με τον συνολικό αριθμό των ανθρώπινων απωλειών να ανέρχεται σε 3.194, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες φαινομένων αδιανόητης προχειρότητας και “ανεμελιάς” από την κυβέρνηση της Ν.Δ.» ανέφερε ο Στέργιος Καλπάκης, καταγγέλλοντας πως «τη στιγμή που η ακριβής επιδημιολογική εικόνα είναι επιτακτική ανάγκη, η κυβέρνηση επιλέγει να παραδώσει τα τεστ στους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά με αδρές αμοιβές».

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, επικαλούμενος εκ νέου και τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας», κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια αναφορικά με τη σύμβαση του ΕΟΔΥ με ιδιώτη για το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης συμβάντων των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ. «Με ποια νομιμοποιητική βάση λειτουργεί αυτό το υποσύστημα και τι είδους συμβάντα διαχειρίζεται ο ΕΟΔΥ μέσω αυτού;» ρωτά ο κ. Βαρουφάκης, ενώ, επικαλούμενος τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα, ότι τα στοιχεία του υποσυστήματος αυτού καταλήγουν στο Μητρώο Ασθενών Covid-19, ζητεί να πληροφορηθεί με ποια διαδικασία συμβαίνει αυτό, καθώς και εάν είναι συμβατό το συγκεκριμένο λογισμικό με το Εθνικό Μητρώο Ασθενών Covid-19 που διαχειρίζεται η ΗΔΙΚΑ, ώστε να μεταπίπτουν τα δεδομένα αυτόματα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα