Κυριάκος: Δυσκολίες οι εκατόμβες νεκρών

Εγκωμίασε τον εαυτό του σε τηλεδιάσκεψη με φαρμακευτικές!

Τηλεδιάσκεψη με στελέχη φαρμακευτικών εταιριών, και ειδικούς σε θέματα πολιτικής, έρευνας και επενδύσεων στον τομέα των επιστημών υγείας, είχε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ζητούμενο της συνάντησης ήταν σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου η δημιουργία ενός συγκεκριμένου οδικού χάρτη με υλοποιήσιμες συστάσεις για τις δράσεις που μπορεί να αναλάβει η κυβέρνηση προκειμένου να δημιουργηθεί ένας βιοφαρμακευτικός τομέας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, η ουσιαστική πρόκληση είναι πώς θα γίνει η μετάβαση από εκεί που βρισκόμαστε σήμερα, όπου ουσιαστικά έχουμε μια ζωντανή εγχώρια φαρμακευτική βιομηχανία, η οποία όμως δεν κινείται ακριβώς σε επίπεδο αιχμής στους τομείς της Ερευνας και Ανάπτυξης, σε μια βιομηχανία με βάση την καινοτομία, που θα μπορεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στον αναδυόμενο τομέα της βιοφαρμακευτικής.

Διαβεβαίωσε μάλιστα τους εκπροσώπους των εταιριών ότι υπάρχει η βούληση και η πρόθεση προκειμένου να ακολουθηθεί η πορεία, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του… εαυτού του για την προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Ελληνες και ελληνικής καταγωγής επιστήμονες που βρέθηκαν παγκοσμίως στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας λέγοντας ότι όταν ξέσπασε η πανδημία του Covid και ξεκίνησε μια έρευνα για να βρεθεί ποιος θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαχείριση της άνευ προηγουμένου υγειονομικής κρίσης τού έκανε εντύπωση πόσο πολλοί Ελληνες, άνθρωποι ελληνικής καταγωγής ή πρόσωπα που σχετίζονταν με κάποιον τρόπο με την Ελλάδα βρέθηκαν και υπήρξε επικοινωνία μαζί τους.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η χώρα αντιμετώπισε δυσκολίες στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Προφανώς οι 100 νεκροί τη μέρα δεν είναι απλώς μια… δυσκολία αλλά μια τραγωδία! Τέλος, ανέφερε ότι η χώρα θα παραμείνει σε lockdown ως τις αρχές Ιανουαρίου, όταν και θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός.

Γι’ αυτό το ζήτημα ο πρωθυπουργός είχε άλλη τηλεδιάσκεψη το Σάββατο, κατά την οποία εξετάστηκε το σχέδιο εμβολιασμού και συγκεκριμένα η προετοιμασία για την παραλαβή-αποθήκευση και διανομή του εμβολίου αλλά και η διαδικασία με την οποία θα κλείνονται τα ραντεβού των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα