Μενδώνη: Εστειλε εξώδικο επειδή είπαμε την αλήθεια

Αντί να απαντήσει για τη ρευματοκλοπή που προκάλεσε την πυρκαγιά στις Μυκήνες, κάτι που ανέφεραν δεκάδες μέσα και η ΕΡΤ, υποστηρίζει ότι τη συκοφαντήσαμε!

Με ένα εξώδικο που προκαλεί κατάπληξη η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη υποστηρίζει ότι η «δημοκρατία» τη συκοφάντησε, επειδή δημοσίευσε στοιχεία από το πόρισμα της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στις Μυκήνες. Η εφημερίδα μας ανάφερε -μαζί με δεκάδες άλλα μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και η κρατική ΕΡΤ (!)- ότι το πολυσέλιδο πόρισμα που έφτασε στον αρμόδιο εισαγγελέα αναφέρει ότι η φωτιά οφείλεται σε γυμνό καλώδιο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο πλαίσιο ρευματοκλοπής! Συγκεκριμένα αποκαλύφτηκε από την Πυροσβεστική ότι ηλεκτροδοτούνταν παράνομα το φυλάκιο στον τάφο του Ατρέα, καντίνες που λειτουργούν στο πάρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου και το περίπτερο των ΕΛ.ΤΑ.

Αντί η κυρία Μενδώνη να απολογηθεί και να αναζητήσει τις ευθύνες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης, εγκαλεί τη «δημοκρατία», επειδή, όπως λέει, θίγει την τιμή και την υπόληψή της.

Αφού αναφέρει ότι, σύμφωνα με τα δικά της στοιχεία, η φωτιά ξεκίνησε από τον εξωτερικό χώρο και είχε γίνει πλήρης αποψίλωση, επικαλείται το εξής επιχείρημα, που προκαλεί οργή και κατάπληξη: «Προφανώς αγνοείτε ότι η άσκηση των καθηκόντων μου ως υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού δεν περιλαμβάνει τη γνώση της ύπαρξης τυχόν γυμνών καλωδίων ρεύματος σε 21.000 αρχαιολογικούς χώρους… Συνιστά εμπάθεια από μέρους σας να ζητάτε να γνωρίζω για κάθε γυμνό καλώδιο».

Επομένως, όπως μας λέει η κυρία Μενδώνη, είναι… εκτός των καθηκόντων της ότι γινόταν ρευματοκλοπή στις Μυκήνες και εξελισσόταν μια σοβαρή παρανομία στο φυλάκιο στον τάφο του Ατρέα. Αναρωτιόμαστε αν έχει αντιληφθεί σε ποια θέση βρίσκεται. Υπήρξε ρευματοκλοπή σε ένα κορυφαίο μνημείο της χώρας, ναι ή όχι;

Κανένα πόρισμα

Η υπουργός αναφέρει, επίσης, ότι δεν έχει λάβει κανένα πόρισμα της Πυροσβεστικής ούτε έχει έλθει κάτι σχετικό σε γνώση της, υποστηρίζει ότι το ρεπορτάζ μας (άρα και της ΕΡΤ;) είναι προσβλητικό, θίγει το αξίωμα που υπηρετεί αλλά και όλους τους εργαζομένους του υπουργείου και καταλήγει ότι καταπατήσαμε τα συνταγματικά της δικαιώματα. Τέλος, μας εγκαλεί επειδή χρησιμοποιήσαμε τη φωτογραφία της χωρίς την άδειά της!

Είναι σαφές ότι η κυρία Μενδώνη αδυνατεί να αντιληφθεί ότι είναι πολιτικό και δημόσιο πρόσωπο και ως τέτοιο κρίνεται. Δεν είναι ιδιώτης και δεν την κρίναμε προσωπικά, αλλά ως πολιτικό πρόσωπο.

Είναι πρωτοφανές στα χρονικά υπουργός να απαιτεί να χορηγεί ο ίδιος άδεια σε μέσα ενημέρωσης για να χρησιμοποιείται η φωτογραφία του! Είναι κι αυτό ενδεικτικό της νοοτροπίας της σημερινής διακυβέρνησης, που αδυνατεί να δεχτεί κριτική και προσπαθεί να φιμώσει τις δημοσιογραφικές φωνές ακόμα και με την απειλή εξωδίκων…

Η κυρία Μενδώνη έχει στείλει, άραγε, αντίστοιχο εξώδικο στην ΕΡΤ και τις υπόλοιπες εφημερίδες ή ιστοσελίδες που αναφέρθηκαν στο πόρισμα που την εκθέτει ή εξάντλησε τις απειλές της μόνο προς την ενοχλητική «δημοκρατία»;

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε το εξής ενδεικτικό στοιχείο της σύγχυσης στην οποία φαίνεται να βρίσκεται η αξιότιμη κυρία υπουργός: Στο εξώδικο που μας απέστειλε υποστηρίζει ότι ψευδώς αναφέραμε πως μετά τα πρώτα δημοσιεύματα το υπουργείο μάς έστειλε σχετικό εξώδικο με το οποίο υποστήριζε ότι όλα έγιναν σωστά. «Ποτέ δεν σας στείλαμε εξώδικο» αναφέρει. Η κυρία υπουργός είτε δεν ενημερώνεται από τις υπηρεσίες της είτε σκοπίμως διαστρέφει την αλήθεια. Την ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι όχι μόνο λάβαμε τέτοιο εξώδικο, αλλά το δημοσιεύσαμε κιόλας (στις 27 Σεπτεμβρίου). Το απέστειλε η δρ Αλκηστις – Ζαφειρία Παπαδημητρίου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδος, και έφερε το λογότυπο του υπουργείου Πολιτισμού. Η κυρία Μενδώνη, εκτός από την άγνοιά της για τη ρευματοκλοπή σε αρχαιολογικό χώρο, φαίνεται ότι δεν γνωρίζει και όσα κάνουν οι υφιστάμενοί της!

Η Πυροσβεστική

Σε κάθε περίπτωση, η υπουργός διαμαρτύρεται, ζητεί αποκατάσταση, επανόρθωση και απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, επειδή αναφέραμε «ανυπόστατες αιτιάσεις περί γυμνού καλωδίου που προκάλεσε τη φωτιά». Μόνο που αυτές οι… αιτιάσεις δεν είναι δικές μας, αλλά της Πυροσβεστικής! Η Δικαιοσύνη έχει πλέον στα χέρια της το σχετικό πόρισμα και θα κρίνει με βάση αυτό – ό,τι και αν λέει η κυρία Μενδώνη για να δικαιολογηθεί. Σεβαστές οι απόψεις της, την τιμούμε ως επιστήμονα, αλλά ουδείς μπορεί να αφαιρέσει από τους δημοσιογράφους το δικαίωμα στο ρεπορτάζ και στην πολιτική κριτική.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα