Συναγερμός για μεγάλη διασπορά κρουσμάτων σε Κοζάνη και Σπερχειάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στην κοινότητα του Εμπορίου της Κοζάνης μετά την επιβεβαίωση θετικών κρουσμάτων του κορονοϊού τα οποία, σύμφωνα με τοπικά μέσα, εντοπίστηκαν μετά τη χειροτονία διακόνου σε μονή της περιοχής Αρδασσα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, εκτός από το πλήθος των ιερωμένων που έδωσαν το «παρών» στην τελετή, παρευρέθη και αρκετός κόσμος από το Εμπόριο, με αποτέλεσμα να διογκώνονται οι φόβοι για μεγάλη διασπορά του ιού.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, ο ΕΟΔΥ ενημερώθηκε άμεσα για τα κρούσματα και χθες έφτασε στην περιοχή κλιμάκιο για να κάνει rapid tests, ώστε να εξακριβωθεί η επιδημιολογική κατάσταση. Την ίδια στιγμή, μεγάλη αναστάτωση επικρατεί και στο χωριό Παλαίκαστρο στη Σητεία, μετά τον εντοπισμό τεσσάρων κρουσμάτων. Πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη τοπικής επιχείρησης, τη γυναίκα του και δύο υπαλλήλους του. Πρώτος έκανε το τεστ ο άνδρας και, όταν βρέθηκε θετικός, ακολούθησαν οι έλεγχοι στη σύζυγό του και τους δύο εργαζομένους. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, δύο από αυτούς νοσηλεύονται σε μονάδα Covid, ενώ οι άλλοι δύο έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί διαγνωστικός έλεγχος έξω από το κοινοτικό γραφείο του οικισμού, ενώ ο ΕΟΔΥ εξέδωσε οδηγία προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Την ίδια στιγμή, είναι δυσάρεστες οι εξελίξεις για την πορεία του ιού στη Σπερχειάδα, μετά τα πρώτα κρούσματα που εντοπίστηκαν μέσα στις γιορτές και αφορούσαν τέσσερα νεαρά άτομα από ισάριθμες οικογένειες της περιοχής. Χθες, από τεστ που έγιναν σε συνολικά 35 άτομα βρέθηκαν άλλες δέκα θετικές περιπτώσεις.

Μάλιστα, μπροστά σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, τόσο ο δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής όσο και άλλοι φορείς του δήμου έχουν ήδη βάλει στο τραπέζι τη λήψη εκτάκτων μέτρων, όπως την καραντίνα και το κλείσιμο των ορίων στην περιοχή της Σπερχειάδας για τουλάχιστον μία εβδομάδα, ώστε να μην υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά του ιού. Το αίτημα θα σταλεί στον αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα, προκειμένου να ενημερώσει με τη σειρά του τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα