Ηχηρή σιωπή από τον Τάκη Θεοδωρικάκο

Έκρυψε τις εντάσεις κάτω από το χαλί ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών

Εξαιρετικά ηλεκτρισμένη υπήρξε η ατμόσφαιρα στο υπουργείο Εσωτερικών κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης τελετής παράδοσης – παραλαβής, με τον απερχόμενο υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι ουδέποτε ταράχτηκαν οι σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά την αποπομπή του από το κυβερνητικό σχήμα.

Παρά την αρχική του δήλωση μετά την καρατόμησή του, στην οποία είχε φροντίσει να μην κάνει απολύτως καμία αναφορά στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, κατά την τελετή στο υπουργείο ο Τάκης Θεοδωρικάκος άλλαξε γραμμή πλεύσης, σπεύδοντας να απορρίψει τις φήμες περί κρίσης στη σχέση του με τον πρωθυπουργό. Οπως υποστήριξε, «με τον πρωθυπουργό με συνδέει μια πανίσχυρη σχέση, ανθρώπινη, διανοητική και πολιτική».

Τον ευχαρίστησε, μάλιστα, που τον επέλεξε ως βουλευτή Επικρατείας και στη συνέχεια ως υπουργό Εσωτερικών. «Μου έδωσε τη δυνατότητα να παραγάγω ένα πολύ σημαντικό έργο για τους πολίτες», επισήμανε, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει πως υπήρξε σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν καν εκείνος εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τα λοιπά, οι τελετές παράδοσης – παραλαβής των υπόλοιπων υπουργείων κύλισαν ομαλά, με άπαντες, στελέχη που αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκιο αλλά και εκείνα που απλώς μετακινήθηκαν, να θέτουν στόχους για την εποχή μετά την πανδημία. Ο Μάκης Βορίδης, αδιαμφισβήτητα από τα πρόσωπα του ανασχηματισμού, ο οποίος μετακινείται από το Αγροτικής Ανάπτυξης στο υπουργείο Εσωτερικών, υποδέχθηκε τον Σπήλιο Λιβανό αναφέροντας για τον νέο υπουργό: «Γνωρίζω τις ικανότητές του. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που παραδίδω σε αυτόν», με τον Σπήλιο Λιβανό να απαντά: «Είναι μεγάλη τιμή και συγκινητικό να προχωράμε σε δρόμους που τότε δεν ξέραμε».

Συγκινημένος εμφανίστηκε ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος υποστήριξε: «Παρά την τουρκική επιθετικότητα και δηλητηριώδη προπαγάνδα, καταφέραμε να βελτιώσουμε θεαματικά τη διεθνή εικόνα και βαρύτητα της χώρας στην Ευρώπη», ενώ η νέα υφυπουργός αρμόδια για την Ενταξη Σοφία Βούλτεψη επισήμανε: «Σταθήκαμε όρθιοι χάρη στη δουλειά του Νότη και του Γιώργου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα