Νέο υβριστικό εξώδικο από τον Μιωνή

Ο επιχειρηματίας ζητάει και τα… ρέστα για το δημοσίευμα που αποκάλυπτε την καταδίκη του επίδοξου αγοραστή της ΛΑΡΚΟ

Nέο εξώδικο, με ύβρεις κατά των στελεχών της «δημοκρατίας» και περιφρόνηση του -συνταγματικά κατοχυρωμένου- δικαιώματος της ελευθεροτυπίας, έστειλε στην εφημερίδα μας ο Ελληνοϊσραηλινός επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, ο οποίος έγινε πανελληνίως γνωστός λόγω της πρωταγωνιστικής του ανάμιξης στη «λίστα Λαγκάρντ». Το εξώδικο αναφέρεται σε δημοσίευμα της 11ης Ιανουαρίου 2021 με τίτλο «ΛΑΡΚΟ: Ο επίδοξος αγοραστής καταδικάστηκε για διαφθορά».

Συνεχίζοντας την ευρεία κάλυψη του θέματος από διεθνή μέσα ενημέρωσης, το δημοσίευμα περιείχε λεπτομέρειες για την υπόθεση του Ισραηλινού μεγιστάνα Μπένι Στάινμετζ, που καταδικάστηκε, στις αρχές Ιανουαρίου, από το ανώτατο δικαστήριο της Ρουμανίας σε φυλάκιση πέντε ετών για διαφθορά. Υπογραμμιζόταν, επίσης, πως εξελίσσεται και άλλη δίκη του, στην Ελβετία, για υπόθεση «λαδώματος» με 8.500.000 δολάρια της συζύγου (χήρας πλέον) του προέδρου της Γουινέας.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφερόταν ότι «ο Στάινμετζ εμφανιζόταν να παρακολουθεί τον διαγωνισμό για τη ΛΑΡΚΟ μέσω του Σάμπυ Μιωνή και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου», με την πρόσθετη επισήμανση ότι «τις τελευταίες εβδομάδες ακούγεται πως το σχήμα στο οποίο συμμετείχε ο Σάμπυ Μιωνής, που εμφανίζονταν ως το καλύτερα προετοιμασμένο για τη διεκδίκηση της ΛΑΡΚΟ, θα απέχει από τον διαγωνισμό».

Διευκρινιζόταν δε πως «κύριος λόγος (της πιθανής αποχής) είναι η εμπλοκή του πρωταγωνιστή της “λίστας Λαγκάρντ” -και ψευδομάρτυρα στην Προανακριτική της Βουλής- στην πολιτική διαμάχη των τελευταίων ετών.

Στην κυβέρνηση δεν θα ήθελαν με κανέναν τρόπο να δουν ένα σχήμα υπό τον Μιωνή να διεκδικεί τη ΛΑΡΚΟ, ενώ δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος από την εμπλοκή του στην πολιτική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ορισμένοι από τους εγχώριους συνεργάτες του στη διεκδίκηση της ΛΑΡΚΟ έχουν ήδη πάρει “μεταγραφή” σε άλλα σχήματα που θα κατέβουν στον διαγωνισμό».

Ισχυρισμοί

Στην εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία του, ο Σ. Μιωνής υποστηρίζει ότι «τουλάχιστον όσον με αφορά» το δημοσίευμα είναι «στο σύνολό του ψευδές, ανυπόστατο και συκοφαντικό», με σκοπό να μειώσει την αξιοπιστία του ως μηνυτή και μάρτυρα στην υπόθεση του πρώην υπουργού Δημ. Παπαγγελόπουλου. Θεωρεί πως η κοινή γνώμη «έφριξε από το νήμα της διαπλοκής ενώπιον της Προανακριτικής της Βουλής» και πως η «δημοκρατία» κατασκευάζει «ιστορίες από το πουθενά με σκοπό τη σπίλωση αθώων». Κάνει λόγο για «λίβελους, ψέματα και φανταστικά σενάρια», φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει πως «η ναζιστική ιδεολογία σας έχει ηττηθεί από την ανθρωπότητα»! Επίσης, αποδίδει κακουργηματικές ενέργειες σε στελέχη της «δημοκρατίας» και δηλώνει πως «έχετε το θράσος να εγκαλείτε εμένα, το θύμα της σκευωρίας σας, να λογοδοτώ και να αποδεικνύω την αναλήθεια περί “ανεμόμυλων” και “φαντασμάτων” που με νοσηρότητα κατασκευάζει ο νους σας και πλείστων όσων εκάστοτε ισχυρίζεστε προκειμένου να πλήξετε την αξιοπιστία μου».

Η απάντηση της «δημοκρατίας»

1 Για την αξιοπιστία του Σ. Μιωνή έχει πράξει ο ίδιος όσα πρέπει για να τη μηδενίσει. Είναι μακρύς ο κατάλογος των ψευδολογιών του. Σε επίπεδο αστειότητας. Για παράδειγμα, αν και απλός φαντάρος, δήλωνε ενόρκως σε επιτροπή της ελληνικής Βουλής ότι ήταν «εκπρόσωπος Τύπου των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ». Επίσης, από το 2012 ως το 2019 κατηγορούσε στελέχη της «δημοκρατίας» ως μέλη ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης που δήθεν τον εκβίαζε για λογαριασμό του υπουργού της Ν.Δ. Μ. Βορίδη! Οταν τα εξοργιστικά ψεύδη κατέρρευσαν στο δικαστήριο του Τελ Αβίβ, αντικατέστησε τον κ. Βορίδη με τον κ. Παπαγγελόπουλο.

2 Η καπηλεία της φρίκης του Ολοκαυτώματος είναι γνωστή τακτική του Σ. Μιωνή, ο οποίος θέλει να εμφανίζεται ως μοναδικός υπερασπιστής του κράτους του Ισραήλ και της εβραϊκής θρησκείας στην Ελλάδα. Συντηρεί αντιπαραθέσεις και μίσος για να έχει ρόλο, βαφτίζοντας «ναζί» όποιον τον επικρίνει για μείζονες υποθέσεις, όπως η «λίστα Λαγκάρντ» ή οι κινήσεις Στάινμετζ. Εξακολουθεί την ίδια τακτική, μολονότι η πρεσβεία του Ισραήλ έχει διευκρινίσει, από το 2017, πως ο Σ. Μιωνής «δεν έχει καμία επίσημη ή ημιεπίσημη ιδιότητα», σε αντίθεση με δικούς του ισχυρισμούς ότι ηγείτο αντιρατσιστικού φορέα υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

3 Είναι προκλητικό ο Σ. Μιωνής να κάνει λόγο για σκευωρία, όταν οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι ήλεγχε ή διαχειριζόταν άνω του 55% της «λίστας Λαγκάρντ» (πάνω από 1 δισ. δολάρια!). Αλλωστε, ειδική έκθεση της ΕΛ.ΑΣ., έκτασης 1.400 σελίδων, αποδεικνύει πως δρούσε, μαζί με 10 συνεργάτες του, προς όφελος της τράπεζας HSBC Γενεύης (όπου βρίσκονταν οι καταθέσεις της λίστας) σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου.

4 Φτάνει τα όρια της κωμωδίας η απόπειρα του Σ. Μιωνή να παρουσιάζει την εικόνα θύματος και διωκόμενου, ενώ το αληθές είναι πως διέθετε προνομιακή πρόσβαση σε όλες τις κυβερνήσεις. Το 2012-2015 τον κάλυπτε (όπως πράττει μέχρι και σήμερα) προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς. Το 2015-2019 είχε στενές επαφές με τον υπουργό Ν. Παππά, τον διοικητή της ΕΥΠ Γ. Ρουμπάτη και τον γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης Γ. Βασιλειάδη. Ο Σ. Μιωνής, σύμφωνα με όσα ακούγονται σε παράνομη ηχογράφηση που ο ίδιος δημοσιοποίησε, απαιτούσε από τον ΣΥΡΙΖΑ, με χαρακτηριστική άνεση, να παρέμβει ο Αλ. Τσίπρας στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.

5 Απορούμε για το ξαφνικό «κρέμασμα» του Μπ. Στάινμετζ από τον Σ. Μιωνή. Οπως αποκαλύψαμε τον Ιούνιο του 2020, ο κ. Παπασταύρου (σύμβουλος του Σαμαρά) είχε ρωτήσει, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Στάινμετζ «do you know Sabby Mionis?» («γνωρίζετε τον Σ. Μιωνή;»), με προφανή σκοπό να δείξει ότι είχε κυβερνητική στήριξη και να μεθοδεύσει συνεργασία τους. Τον Οκτώβριο του 2013, ο κ. Παπασταύρου προσπαθούσε οι Σ. Μιωνής και Μπ. Στάινμετζ να κάθονται κοντά στο δείπνο των επενδυτών, με την ευκαιρία της επίσκεψης Σαμαρά στην Ιερουσαλήμ. Τώρα, που ο Στάινμετζ καταδικάστηκε, ο Σ. Μιωνής τάχα δεν τον ξέρει. Ισχύει το, γνωστό, «δρυός πεσούσης»…

6 Ενώ ο Σ. Μιωνής ασχολείται με κάθε μονόστηλη είδηση που αναφέρεται σε αυτόν, δεν είχε συγκινηθεί από άλλα δημοσιεύματά μας. Αλλοτε για τη σχέση στενών συνεργατών του με τον Στάινμετζ και άλλοτε για την ψευδομαρτυρία του στη Βουλή ως αντάλλαγμα για την υποψηφιότητα στον διαγωνισμό της ΛΑΡΚΟ. Σήμερα, δεν θέλει να ξέρει τον καταδικασθέντα στη Ρουμανία και υπόδικο στην Ελβετία.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα