Νέα εντυπωσιακή άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού με πλοία του ΝΑΤΟ στην Κρήτη

Συνεχίζονται η δραστηριότητα μονάδων του Ελληνικού Στόλου νοτίως της Κρήτης και η συμμετοχή σε ασκήσεις με πλοία που συμμετέχουν σε νατοϊκές αποστολές,

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα διεξήχθη συνεκπαίδευση Passex (Passing Exercise) της φρεγάτας «ΚΑΝΑΡΗΣ» του Πολεμικού Ναυτικού και μονάδων της συμμαχικής ναυτικής δύναμης STANDING NΑΤΟ MARITIM GROUP TWO (SNMG2), στη θαλάσσια περιοχή δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης. Ναυτική δύναμη στην οποία από τις 5 Φεβρουαρίου έως τη 10η Μαρτίου συμμετέχει και η φρεγάτα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Κατά τη διάρκεια του PASSEX εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών και αντιαεροπορικού πολέμου. Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Η παρουσία μονάδων του Πολεμικού μας Ναυτικού νοτίως της Κρήτης συνεχίζει να αποτελεί στόχο των Ενόπλων Δυνάμεων και σίγουρα η συζήτηση, που θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες, για την προμήθεια των νέων μονάδων επιφανείας σχετίζεται με την ανάγκη συνεχούς επιτήρησης και παρουσίας στη συγκεκριμένη περιοχή. Μάλιστα, τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται νέες -τελικές- προτάσεις από χώρες που ενδιαφέρονται να προμηθεύσουν τα νέα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, έτσι ώστε σε βάθος χρόνου έως δύο μηνών να ληφθεί η τελική απόφαση για την επιλογή του τύπου της φρεγάτας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα