O καραμανλικός Βαληνάκης αφήνει πάλι αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Δεν έπρεπε να δώσουμε συγχωροχάρτι στον Ερντογάν»

Η Τουρκία θέλει τη σύγκρουση με τη χώρα μας, τόνισε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης μιλώντας στο militaire.gr και ασκώντας άμεση κριτική στις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες, παρά το γεγονός ότι διαχώρισε τις σωστές κινήσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Δεν μπορούμε να πάμε σε έναν διάλογο χωρίς όρους, χωρίς εγγυήσεις, τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι χάσαμε τη μεγάλη ευκαιρία τον Οκτώβριο και μετά τον Δεκέμβριο να πιέσουμε μέσω Ευρώπης την Τουρκία να δεχτεί ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διαλόγου.

Ο πρώην υφυπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, τις απόψεις του οποίου επικαλούνται όσοι εντός της Νέας Δημοκρατίας είναι κατά των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, αναρωτιέται γιατί η χώρα έπρεπε να δώσει συγχωροχάρτι στον Ερντογάν έπειτα από όσα έκανε και ρωτά ποια είναι τα κέρδη στα οποία στοχεύει η Ελλάδα από αυτή τη διαδικασία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η άποψη του κ. Βαληνάκη που έρχεται σε αντίθεση με το κυρίαρχο αφήγημα ότι η Τουρκία τελικά επιζητά τη στρατιωτική σύγκρουση με τη χώρα μας, η οποία δεν θα περιοριστεί σε ένα θερμό επεισόδιο, αλλά θα εξαπλωθεί γιατί πιστεύει ότι μπορεί να την κερδίσει.

Αναρωτήθηκε, λοιπόν, εάν οι διπλωματικές κινήσεις στις οποίες προβαίνει η χώρα μας -και από τις οποίες ξεχωρίζει η συμφωνία με τα Εμιράτα- θα μετατραπούν σε πραγματική βοήθεια ή όχι. «Δεν μπορώ να φανταστώ να πάρουμε φρεγάτες, πήραμε τα Rafale και η γαλλική παρουσία να μην είναι η δέουσα» τόνισε.

Ο κ. Βαληνάκης εξήγησε ακόμη πως μόνο μέσω της ισχυρής αποτρεπτικής δυνατότητας μπορεί να ακυρωθεί το δίλημμα που λέει «πολεμάμε ή συζητάμε».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα