Μπλόκα και έλεγχοι από μπαχαλάκηδες στου Ζωγράφου

Σταματούσαν Ι.Χ. και ζητούσαν ταυτότητες ψάχνοντας για αστυνομικούς

Ρεπορτάζ Νάντια Αλεξίου

Συντεταγμένα, ως τάγμα εφόδου, βγήκαν λίγο πριν από τις 10 τη νύχτα της Δευτέρας από τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανωμένες ομάδες νεαρών, οι οποίοι σταματούσαν οχήματα και δίκυκλα στην οδό Ούλοφ Πάλμε και έκαναν… «face control» στους επιβάτες, απαιτώντας να τους δείξουν τις ταυτότητές τους για να διαπιστώσουν αν πρόκειται για αστυνομικούς, με πρόθεση να εξαπολύσουν το μένος τους!

Η ασυνήθιστη επιχείρηση στο ύψος των φοιτητικών εστιών από την οργανωμένη ομάδα, που, σύμφωνα με την Αστυνομία, ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, γνωστοποιήθηκε με ανάρτησή της στον διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών, μέσα από τον οποίο έχουν στοχοποιηθεί κατ’ επανάληψη οι αστυνομικοί.

Πολίτες που υποχρεώθηκαν να δείξουν τα στοιχεία τους στους αυτόκλητους «ελεγκτές» επικοινώνησαν με την Αστυνομία και στον χώρο έφτασαν άμεσα μια διμοιρία των ΜΑΤ και αστυνομικοί των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ. Μόλις τους αντιλήφθηκαν όσοι συμμετείχαν στους ελέγχους έσπευσαν να αποχωρήσουν, ενώ κάποιοι επέστρεψαν στις φοιτητικές εστίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η πρακτική που ακολούθησαν οι αντιεξουσιαστές εντάσσεται στο πλαίσιο στοχοποίησης του ένστολου προσωπικού την ώρα που αποχωρεί από τις υπηρεσίες. Το περιστατικό έρχεται σε συνέχεια της επίθεσης με μολότοφ σε διερχόμενο περιπολικό της Άμεσης Δράσης, τα ξημερώματα της Δευτέρας, μόλις 12 ώρες μετά την καταδρομική εμπρηστική επίθεση κατά των αστυνομικών του Τμήματος Καισαριανής. Ανάλογη ενέργεια είχαν πραγματοποιήσει τα αντιεξουσιαστικά τάγματα εφόδου και τις ημέρες μετά την 6η Δεκεμβρίου 2008 και τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όταν αναζητούσαν αστυνομικούς για να τους επιτεθούν.

Να σημειωθεί ότι, χθες το μεσημέρι, στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε το Ίδρυμα Γουλανδρή, που βρίσκεται στην οδό Ερατοσθένους 13 στο Παγκράτι. Οι άγνωστοι, αφού πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα κατά του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, στη συνέχεια εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά.

Ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ σε περιπολικό της Άμεσης Δράσης

Χωρίς… υπογραφή οι αντιεξουσιαστές ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ στο περιπολικό της Άμεσης Δράσης τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα. «Οι βάρδιες των μπάτσων να γίνουν ο εφιάλτης τους» απειλούν οι συντάκτες του κειμένου, που χαρακτηρίζουν «επαναστάτη» τον βαρυποινίτη «Λουκά» της 17 Νοέμβρη και περιγράφουν την ενέδρα η οποία στήθηκε με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τους δράστες να διαφεύγουν στο γειτονικό αλσύλλιο.

«Συντρόφια στήσαμε καρτέρι επί της οδού Ούλοφ Πάλμε, με σκοπό να επιτεθούμε σε διερχόμενο μπατσικό όχημα…» περιγράφουν σε μικρής έκτασης ανυπόγραφο κείμενο, το οποίο αναρτήθηκε στη διαδικτυακή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, και απευθύνουν κάλεσμα και σε άλλες επιθέσεις να «αντιστρέψουν το αίσθημα του φόβου που μας έχει επιβληθεί». Σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό της Πολυτεχνειούπολης από την ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν κρυμμένες σε θάμνους δέκα μολότοφ, έτοιμες για χρήση, που έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανίχνευση DNA και αποτυπωμάτων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα