Πανηγυρισμοί από τον Άδωνι Γεωργιάδη παρά τους 6.500 νεκρούς

Την τακτική «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» ακολούθησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, όταν εκλήθη από τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις για τις απευθείας αναθέσεις εν μέσω πανδημίας, ενώ ταυτόχρονα πανηγύρισε έξαλλα για την υγειονομική κατάσταση της χώρας μας, παρά τους 6.500 νεκρούς, το συνεχές lockdown, τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα και τα νοσοκομεία της Αττικής, που βρίσκονται υπό κατάρρευση.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός Ανάπτυξης αρνήθηκε να δώσει επί της ουσίας εξηγήσεις. Περιορίστηκε, μάλιστα, στις καταγγελίες για τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, αναφέροντας απλώς ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα να ελεγχθούν και ότι είναι αρκετές για να παρέμβει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας. Σχολιάζοντας τα στοιχεία που προσκόμισε για τις απευθείας αναθέσεις της γενικής γραμματείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ξόδεψε 15 λεπτά να μιλήσει για δήθεν σκάνδαλα της κυρίας Νικολάου, αλλά οι λέξεις “Κουφοντίνας” και “απεργία πείνας” δεν βγήκαν από τα άλαλα χείλη του. Έβλεπε τον κ. Δρίτσα που καθόταν πίσω του και σκεφτόταν ότι δεν ήταν καλή στιγμή να αναφέρει στην αίθουσα το ζήτημα του Κουφοντίνα». Μάλιστα, άφησε αιχμές για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι, αν υπήρχε οτιδήποτε μεμπτό, θα πήγαινε στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας ή στον εισαγγελέα. «Αυτά είναι για εντυπώσεις. Αλλά για εμάς δεν είπε κουβέντα. Γιατί; Γιατί ξέρει με ποιους να τα βάζει ο κ. Τσίπρας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως, έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο ίδιος και συνολικά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταδικάζουν απερίφραστα τις περιπτώσεις εμβολιασμού κατά παραβίαση της σειράς.

Εν τω μεταξύ, αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι εκτός τόπου και χρόνου πανηγυρισμοί του Άδωνη Γεωργιάδη για την υγειονομική κρίση, με τον υπουργό να μιλά για «επιτυχία». «Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι, σεβόμενοι τους κόπους, τις θυσίες, τα χρήματά του, την οργή του ακόμα, η χώρα μας στέκεται όρθια και, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είμαστε χώρα-πρότυπο ως προς την αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας» ανέφερε κι έκανε λόγο για «συλλογική εθνική επιτυχία». Κάλεσε, μάλιστα, τους πολίτες να κάνουν «λίγες εβδομάδες υπομονή, και όλα θα πάνε καλύτερα», υποστηρίζοντας ότι «η έξοδος από την πανδημία είναι κοντά. Έχουμε όλοι κουραστεί, αλλά είμαστε ένα βήμα πριν από το τέλος αυτού του εφιάλτη».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα