Αμετανόητος ο Δρίτσας για την «αθώωση» της 17 Νοέμβρη

Δεν ζήτησε ούτε μία συγγνώμη και επιχείρησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του με δικαιολογίες που δεν έπεισαν κανέναν

Ούτε μία συγγνώμη δεν ψέλλισε ο Θοδωρής Δρίτσας για τις αδιανόητες δηλώσεις του ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην Ολομέλεια επιχειρώντας -ανεπιτυχώς- να ανασκευάσει τις επίμαχες δηλώσεις. Ωστόσο, παρά το απολογητικό ύφος, οι δικαιολογίες του δεν έπεισαν, καθώς, μεταξύ άλλων, προφασίστηκε «χαλαρό» ύφος και «ασάφεια».

«Οφείλω να λογοδοτήσω και να εξηγήσω και να αποκαταστήσω την αλήθεια του λόγου μου. Έχω ευθύνη, γιατί δεν φρόντισα ο λόγος μου να είναι απολύτως σαφής και να μην αφήνει περιθώρια πολλαπλών ερμηνειών» ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει σηκώσει ούτε χαλίκι για να ασκήσει βία», καθώς και ότι ουδέποτε θέλησε να προσβάλει νεκρούς. «Δεν είπα κάτι παραπάνω από το ότι η παράταξη της Ν.Δ. πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος από τη 17Ν», όπως ισχυρίστηκε.

Απέφυγε ωστόσο να απαντήσει σε όσα του καταλόγισε η Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι λόγω του ειλικρινούς σεβασμού απέναντι σε όσα έχει βιώσει δεν θα αντιδικήσει μαζί της. Ωστόσο επισήμανε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη «τον αδίκησε». Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η πραγματική και μόνη αγωνία του είναι να μην ξαναγίνουν, με αφορμή τη 17 Νοέμβρη, όσα έγιναν όταν εκείνη ήταν στο «φόρτε» της και το πολιτικό σύστημα δηλητηριαζόταν, «φτάνοντας στο σημείο να ενοχοποιείται ο πρόεδρος τότε του ΠΑΣΟΚ». Επιχείρησε, πάντως, να παραστήσει τον θιγμένο, κατηγορώντας τον Άδωνι Γεωργιάδη για «εμπρηστικές, κουτοπόνηρες, προσβλητικές» δηλώσεις εναντίον του.

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκρινε ότι η στάση του βουλευτή καθώς και η παντελής απουσία οποιασδήποτε αναφοράς του Αλέξη Τσίπρα στην υπόθεση σηματοδοτούν αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ και «άδειασμα» του προέδρου του κόμματος στη Νεολαία.

Ούτε λέξη από τον Τσίπρα στη Βουλή

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε λέξη στη Βουλή, τόσο για τον Δημήτρη Κουφοντίνα όσο και για τον Θοδωρή Δρίτσα, προκαλώντας την αντίδραση της κυβέρνησης που μίλησε για «αφωνία».

Παρά την -όχι και τόσο σύντομη- παρέμβασή του στην Ολομέλεια, στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να αναφερθεί στην υπόθεση της απεργίας πείνας του τρομοκράτη, αλλά και στις επίμαχες δηλώσεις του βουλευτή του, που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων. Μάλιστα, ο Θοδωρής Δρίτσας ήταν παρών στη συνεδρίαση της Ολομέλειας και παρακολουθούσε τον αρχηγό του… Τη στάση του Αλέξη Τσίπρα στηλίτευσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας: «Θα περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα να βρει μια λέξη να πει από το βήμα της Βουλής για τις απαράδεκτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και προσβλητικές στη μνήμη των θυμάτων δηλώσεις του κ. Δρίτσα. Δεν βρήκε ούτε μισή».

«Αντ’ αυτού», συμπλήρωσε η ίδια, «επέλεξε να στοχοποιήσει τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής -“αυτή την κυρία”, όπως ανέφερε απαξιωτικά για μια γυναίκα- Σοφία Νικολάου, η οποία εφαρμόζει τον νόμο». Μάλιστα, η κυρία Πελώνη πρόσθεσε πως όλοι καταλαβαίνουν το νόημα της σιωπής του, καθώς «στο δίλημμα με το Κράτος Δικαίου ή με τον Κουφοντίνα, ο κ. Τσίπρας έχει ήδη πάρει θέση».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα