Η πάνδημη «εξέγερση της γειτονιάς» τρομάζει την κυβέρνηση!

Φουντώνει το κύμα της λαϊκής αγανάκτησης, σύσσωμη η κοινωνία βγήκε στους δρόμους

Το δικό τους μήνυμα έστειλαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες που το Σαββατοκύριακο βρέθηκαν σε πλατείες και δρόμους της περιοχής τους, συμμετέχοντας στην «εξέγερση της γειτονιάς». Παρά τις προσπάθειες πολιτικής καπηλείας της διαμαρτυρίας ενός λαού κουρασμένου από τα αδιάκοπα «μπρος πίσω» των κυβερνητικών πολιτικών για τον περιορισμό της πανδημίας, που στην πράξη δεν αποδίδουν, αλλά και την επίδειξη αλαζονείας εκ μέρους των κυβερνητικών στελεχών, τα οποία λειτουργούν σαν να ζουν σε άλλη χώρα, η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που συμμετείχε στις διαμαρτυρίες δεν ήταν υποκινούμενη από κάποιο κόμμα ή κάποια οργάνωση. Χωρίς πανό και σημαίες, ακομμάτιστα, νέοι και γέροι, πολλοί οικογενειάρχες με τα παιδιά τους, άνθρωποι της διπλανής πόρτας θέλησαν να φωνάξουν «δεν πάει άλλο».

Αυτό το κύμα λαϊκής αγανάκτησης, που είναι βέβαιο ότι θα φουντώσει κι άλλο, από τη μια, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ (ανεπιτυχώς, πάντως) και, από την άλλη, να δυσφημήσει το Μαξίμου, που τρομάζει με τις αντιδράσεις απλών, κανονικών ανθρώπων της γειτονιάς, πολλοί εκ των οποίων ψηφίζουν Ν.Δ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να χρεώσει τις διαμαρτυρίες σε κομματική σκοπιμότητα και να αποδείξει ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα», αφού στους δρόμους βγαίνουν μόνο κάποιοι… περιθωριακοί. Όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αυτοχριστεί εκπρόσωπος της αντίδρασης στις κυβερνητικές επιλογές, μήπως και αποκτήσει υπόσταση και αφήγημα.

Άλλωστε, αν μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να κινητοποιήσει τόσο κόσμο, δεν θα παρουσίαζε αυτή την οικτρή αντιπολιτευτική εικόνα και δεν θα στροβιλιζόταν στη γνωστή εσωστρέφειά του. Το γεγονός ότι κάποιοι περίεργοι τύποι, κομματικοί ζηλωτές και ιδεοληπτικοί βρέθηκαν σε δρόμους και πλατείες δίπλα σε οικογένειες δεν σημαίνει ότι είναι αυτοί που δίνουν τον τόνο των διαμαρτυριών.

Η εξέγερση στις γειτονιές, την οποία παρακολουθούμε μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, είναι το απότοκο όσων προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Όταν η κυβέρνηση κατά το δοκούν άλλοτε επέτρεπε και άλλοτε απαγόρευε τις κινητοποιήσεις, αναλόγως του πολιτικού κέρδους ή της ζημίας. Είναι η φυσιολογική αντίδραση του πολίτη, που, ενώ είναι σχεδόν έναν χρόνο κλεισμένος στο σπίτι του, δεν μπορεί να δει την οικογένειά του εάν αυτή βρίσκεται εκτός των ορίων του νομού, ωστόσο βλέπει τα κυβερνητικά στελέχη να συνεχίζουν την καθημερινότητά τους, σαν να μην έχει αλλάξει τίποτε. Βλέπει ακόμα και τους αρμοδίους (του ΕΟΔΥ) για την πανδημία να στήνουν πάρτι, σαν να μη τρέχει τίποτε. Και, φυσικά, τους αρμόδιους «κρατικούς» λοιμωξιολόγους να παραδέχονται εκ των υστέρων σοβαρά λάθη και να τελούν υπό καθεστώς εμφυλίου!

Πρόκειται για μια αγνή αντίδραση στα πολιτικά παιχνίδια που κάποιοι παίζουν πάνω στην πλάτη του, με τη μεν αντιπολίτευση να θυμάται τα δικαιώματα του πολίτη μόνο για το Πολυτεχνείο ή τον Κουφοντίνα και την κυβέρνηση να προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι για την αποτυχία της στους… πολίτες ή στην αντιπολίτευση, όπως έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ισχυριζόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διασπείρει τον κορονοϊό επίτηδες (!) μέσω διαδηλώσεων, για να… παραταθεί η καραντίνα. Γι’ αυτό ακριβώς όσοι προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν αυτή την αντίδραση θα βγουν χαμένοι και θα εξοργίσουν ακόμα περισσότερο τον κόσμο.

Σε Νέα Σμύρνη, Ζωγράφου, Κυψέλη, Ηλιούπολη, Νέα Ιωνία, Πετρούπολη, στα Χανιά, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και αλλού το «Έως εδώ» ακούστηκε πολλές φορές ως σύνθημα.

«Τα πάρκα είναι για να παίζω και να γελάω» έγραφε το πλακάτ που κρατούσε ένα παιδί ντυμένο για τις Απόκριες, «όχι για να ακούω “πονάω”», με σαφή αναφορά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει την ΕΛ.ΑΣ. από προστάτη σε φόβητρο για τους Έλληνες πολίτες, την οποία καταγγέλλουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Λιγότερος ήταν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στην Κυψέλη, στο Χαϊδάρι, στη Γλυφάδα, στην Ελευσίνα.

Αυτό, πάντως, που δημιουργεί ιδιαίτερο προβληματισμό στην κυβέρνηση δεν είναι απλώς το ενδεχόμενο να συνεχιστεί τα επόμενα Σαββατοκύριακα το ίδιο μοτίβο, αλλά να υπάρξει κορύφωση των αντιδράσεων ανήμερα την 25η Μαρτίου, όταν χιλιάδες Έλληνες θα θελήσουν να τιμήσουν την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για τον παραλογισμό των μέτρων που έχουν επιβληθεί και δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα, παρότι καταστρέφουν την κοινωνία. Σχετικά καλέσματα έχουν γίνει ήδη και προκαλούν πονοκέφαλο στο Μαξίμου! Δύσκολα θα μπορέσει η κυβέρνηση να παρουσιάσει ως φανατικούς συριζαίους τους χιλιάδες διαμαρτυρόμενους με τις ελληνικές σημαίες. Και το παραμύθι θα καταρρεύσει με κρότο…

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα