Δένδιας και Τσαβούσογλου έκλεισαν «ραντεβού» στην Άγκυρα!

Στις 14 Απριλίου (εκτός απροόπτου) θα γίνει η συνάντησή τους. Στο τραπέζι ενδεχόμενο τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν

Στην Τουρκία θα μεταβεί, εκτός απροόπτου, στις 14 Απριλίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Χθες, λίγο μετά το μεσημέρι, ολοκληρώθηκαν οι πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών, όπου και ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση, μία μέρα μετά τη διεξαγωγή του 62ου γύρου των διερευνητικών επαφών μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στο πλαίσιο των πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών εξετάστηκε -μεταξύ άλλων- η προοπτική συνάντησης των δύο υπουργών στο προσεχές μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπηρεσιακός γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης, ενημέρωσε τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών, πρέσβη Σεντάτ Ονάλ, ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έκανε δεκτή, καταρχήν, την πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να μεταβεί στην Αγκυρα στις 14 Απριλίου, εφόσον, όμως, επικρατούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Από την πλευρά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε με δήλωσή του ότι θα συναντηθεί με τον Ελληνα ομόλογό του στις 14 Απριλίου. «Θα πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση στο επίπεδο των υπουργών Εξωτερικών την ερχόμενη περίοδο» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου στην Αγκυρα. «Πιστεύουμε πως είναι ωφέλιμο να γίνουν αυτές οι συνομιλίες και στο επίπεδο των ηγετών. Έτσι όταν ο Νίκος Δένδιας έρθει στην Αγκυρα θα συζητήσουμε επίσης τη συνάντηση του προέδρου μας Ταγίπ Ερντογάν με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» πρόσθεσε.

Οι τακτικές πολιτικές διαβουλεύσεις έχουν θεσμοθετηθεί μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, στις οποίες συμμετέχουν αντιπροσωπίες των δύο χωρών, με επικεφαλής από την Ελλάδα τον υπηρεσιακό γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών και από την Τουρκία τον υφυπουργό Εξωτερικών.

Η εν λόγω διαδικασία εντάσσεται στο πλαίσιο της διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας προς εξασφάλιση της αναγκαίας λειτουργικότητας στις διμερείς σχέσεις με τη γείτονα. Για την ελληνική πλευρά οι επαφές με την τουρκική, σε όλα τα επίπεδα, διεξάγονται με βάση το Διεθνές Δίκαιο και ιδιαίτερα το Δίκαιο της Θάλασσας.

Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι, με τον οποίο συζήτησαν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τις περιφερειακές εξελίξεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα