Ο Κάρολος κατέθεσε στεφάνι δακρυσμένος

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου τίμησε τους πεσόντες και συγκινήθηκε στην ανάκρουση του Εθνικού του Ύμνου

Σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε χθες η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου Κάρολο, ο οποίος τίμησε τους πεσόντες του αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και ελευθερία και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του κατά την ανάκρουση του βρετανικού ύμνου.

Ήδη από την παραμονή της 25ης Μαρτίου ο πρίγκιπας της Ουαλίας αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη χώρα μας και κέρδισε τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρατέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, αναφερόμενος στους δεσμούς που τον συνδέουν με την Ελλάδα. Τόνισε πως τον ελληνικό θρίαμβο δεν πέτυχε ένας ήρωας αλλά πολλοί, και ολοκλήρωσε την ομιλία του με την αφυπνιστική αποστροφή του ύμνου του Διονυσίου Σολωμού: «Χαίρε, ω χαίρε, ελευθεριά».

Λίγες ώρες προτού αποχωρήσουν από τη χώρα μας ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του, δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, δέχθηκαν ένα συμβολικό δώρο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Πρόκειται για έναν ντουλαμά, μία παιδική χειμερινή στολή Ευζώνων, την οποία ο πρίγκιπας ευχήθηκε να προλάβει να φορέσει ο εγγονός του προτού μεγαλώσει.

Σημειώνεται πως ο παππούς του πρίγκιπα της Ουαλίας, ο πρίγκιπας Άντριου της Ελλάδας και της Δανίας, γεννήθηκε στο Παλάτι του Τατοΐου το 1882, ενώ ο πατέρας του, δούκας του Εδιμβούργου πρίγκιπας Φίλιππος, γεννήθηκε το 1921 στο παλάτι Μον Ρεπό στην Κέρκυρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα