Παραλήρημα Πολάκη στη Βουλή με χυδαίες προσβολές για τη ΝΔ

Με ανιστόρητο παραλήρημα επιτέθηκε επί της ουσίας στους ψηφοφόρους της Ν.Δ., λέγοντας πως είναι δωσίλογοι και μαυραγορίτες

Αναιδής και προκλητικός υβριστής αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ο Παύλος Πολάκης. Σε νέο του ντελίριο, αυτή τη φορά από το βήμα της Βουλής, ο «αψύς Σφακιανός» επιτέθηκε με αήθη τρόπο συλλήβδην στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και στους ψηφοφόρους της, αποκαλώντας την «παράταξη των μαυραγοριτών και των δωσιλόγων», ενώ θυμήθηκε όψιμα και τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον οποίο ωστόσο οι εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε ευκαιρία λοιδορούν και βρίζουν εδώ και χρόνια.

Το ανιστόρητο παραλήρημα του Παύλου Πολάκη έλαβε χώρα στο βήμα της Ολομέλειας, όπου συζητείτο η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής κατά του Νίκου Παππά, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται επί της ουσίας σε όλους τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλώντας τους, εμμέσως πλην σαφώς, δωσιλόγους και μαυραγορίτες. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί προκάλεσαν την οξεία αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Θάνου Πλεύρη, ο οποίος έκανε λόγο για ύβρεις, διερωτώμενος εάν ο Αλέξης Τσίπρας συμμερίζεται αυτές τις απόψεις, ενώ και ο «γαλάζιος» προεδρεύων Μπάμπης Αθανασίου κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσέχει πώς εκφράζεται για την παράταξη.

Ο Παύλος Πολάκης, ωστόσο, όχι μόνο δεν ανακάλεσε, αλλά επέμεινε, λέγοντας πως «χοίροι και γουρούνια εκτέλεσαν τον Μπελογιάννη και συμμετείχαν στα νιάτα τους σε πορείες χρυσαυγιτών», αφήνοντας αιχμές για τον Θάνο Πλεύρη. Ταυτοχρόνως, ισχυρίστηκε πως υπάρχουν δύο παρατάξεις – από τη μια, η παράταξη των… Κολοκοτρώνηδων, του Μακρυγιάννη, του Βελουχιώτη και, από την άλλη, η παράταξη «των κοτζαμπάσηδων και προεστών, των συνεργατών των Γερμανών και του Τσολάκογλου. Η παράταξη που από τη μήτρα της βγήκε η δικτατορία των συνταγματαρχών». Τις ανεκδιήγητες αναφορές του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε η Ν.Δ., με ανακοίνωσή της, στην οποία έκανε λόγο για «εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα μίσους», καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να αποκηρύξει τις δηλώσεις Πολάκη, αλλιώς «είναι ένας Πολάκης χωρίς μουστάκι».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα λίγες ώρες μετά, δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά στο θέμα, προκαλώντας τη νέα αντίδραση της Πειραιώς, που με δεύτερη ανακοίνωσή της καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση πόλωση και διχασμό, εγκαλώντας τον Αλέξη Τσίπρα επειδή «δεν βρήκε τίποτα να πει» για το νέο παραλήρημα του βουλευτή του.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε και η επίκληση του Παύλου Πολάκη στο δάνειο που πήρε, καθώς και στο… ενοίκιο που πληρώνει ο Νίκος Παππάς.

«Εμείς, ρε κουμπάροι, δεν κλέψαμε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της συμπολίτευσης. «Και ο Νίκος Παππάς στο νοίκι μένει κι εγώ αναγκάστηκα να πάρω δάνειο» όπως είπε, προκαλώντας, όπως αναμενόταν, ποικίλες αντιδράσεις στα βουλευτικά έδρανα της Νέας Δημοκρατίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα