Ασυμμάζευτος ο Πολάκης, διέψευσε και τον Τσίπρα!

Εγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την κομματική γραμμή, συνεχίζοντας να μιλά για Κολοκοτρώνη και δοσιλόγους

«Άνω κάτω» παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας να στροβιλίζεται στην εσωστρέφεια και με τον Παύλο Πολάκη να αποτελεί για ακόμη μια φορά την «πέτρα του σκανδάλου». Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε επιμελώς να αποδοκιμάσει ευθέως τον «αψύ Κρητικό», παρά τα θέματα που ανοίγει, αυτός ήθελε να έχει και πάλι την τελευταία λέξη.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι το βράδυ της Δευτέρας από το Κόντρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε «ομπρέλα» στον βουλευτή Χανίων, ο οποίος δήλωσε στη Βουλή προ ημερών ότι η Ν.Δ. είναι κόμμα δωσιλόγων και ότι ο Μακρυγιάννης και ο Κολοκοτρώνης… ανήκουν στη δική του παράταξη, το θέμα δεν έληξε εκεί.

Ο κ. Τσίπρας κράτησε για τα μάτια του κόσμου κάποια προσχήματα, δηλώνοντας ότι διαφωνεί με τέτοιου είδους δηλώσεις, αλλά, επί της ουσίας, απέφυγε να αποδοκιμάσει τον βουλευτή του. «Δεν θεωρώ παράταξη δωσιλόγων τη Ν.Δ., ούτε ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Στον πολιτικό διάλογο, όταν η αντιπαράθεση είναι σκληρή, ακούγονται και υπερβολές» είπε, μετριάζοντας τις αντιδράσεις κατά του Παύλου Πολάκη. «Αυτό που έχει αξία είναι να προχωρήσουμε μπροστά κοιτώντας το μέλλον. Οπως η Ν.Δ. δεν είναι παράταξη των δωσίλογων έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παράταξη του Κουφοντίνα» συμπλήρωσε, δίνοντας την κεντρική γραμμή, την οποία για ακόμα μια φορά αγνόησε ο Παύλος Πολάκης.

Ο τελευταίος, δείχνοντας πόσο σοβαρά λαμβάνει υπόψη την έμμεση αποδοκιμασία της ηγεσίας, φρόντισε χθες με ανάρτησή του στα κοινωνικά μέσα να επαναλάβει: «Για να τελειώνουμε με τις “παρανοήσεις”: Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους είναι η ιστορία της πάλης δύο παρατάξεων. Της προοδευτικής δημοκρατικής αριστερής, που εξέφραζε την κοινωνική πλειοψηφία, και της συντηρητικής, δεξιάς και ακροδεξιάς, που εξέφραζε την εκάστοτε μειοψηφία των εκμεταλλευτών και της ολιγαρχίας. Η πρώτη είχε Κολοκοτρώνηδες, Μακρυγιάννηδες, αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και των εργατικών δικαιωμάτων, Βελουχιώτηδες, 114, Πολυτεχνείο, Αλλαγή. Η δεύτερη φτιάχτηκε από τους κοτζαμπάσηδες της Τουρκοκρατίας και σε αυτήν βρήκαν καταφύγιο από μαυραγορίτες και δωσιλόγους μέχρι υπόκοσμο των Γκοτζαμάνηδων και χουντικούς! Τέλεια και παύλα! Η Ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει!»

Πρόκειται για μια στάση που αποδοκιμάζεται από το… άλλο μισό κόμμα. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και από τα ιστορικά στελέχη του χώρου Νίκος Βούτσης, μιλώντας χθες στο Κανάλι-1 του Πειραιά, σχολίασε αυστηρά: «Έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια, αλλά και πρόσφατα, ως Αριστερά την ακραία διχαστική ρητορική ως φιλοτρομοκράτες, εθνομηδενιστές, ως σκευωροί, ενώ έχουμε ακούσει και πάρα πολλά άλλα από τη Ν.Δ. Αυτό δεν είναι το γήπεδο, δεν είναι η ατζέντα της Αριστεράς. Εάν απαντάμε επίσης με διχαστικούς και ανιστόρητους χαρακτηρισμούς, υπονομεύουμε τελικά τη σκληρή και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση επί της ουσίας των κυβερνητικών πεπραγμένων. Αυτό προφανώς μας κάνει ζημιά και στέλνει την μπάλα στο γήπεδο αυτών που κατά καιρούς μάς έχουν “λούσει” με διάφορους χαρακτηρισμούς. Όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είτε μέσα στη Βουλή είτε εκτός, κρίνονται και κρινόμαστε και κατά μόνας και συλλογικά».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα