195η επέτειος της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων

Στη μνήμη των ηρώων του Μεσολογγίου!

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 195ης επετείου της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων -οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη σκιά της πανδημικής κρίσης και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας- έδωσε το «παρών» η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο των Ηρώων, στο Μεσολόγγι. Εκεί, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε: «Η έξοδος του Μεσολογγίου δεν ήταν ήττα. Ηταν μια στιγμή υπέρτατης έξαρσης και γενναιότητας. Μια χούφτα τόπος αντιστάθηκε σε μια αυτοκρατορία, προκαλώντας τον θαυμασμό όλου του κόσμου. Έχουμε ιστορικό καθήκον να ανταποκριθούμε στην υψηλή παρακαταθήκη των προγόνων μας, οικοδομώντας ένα μέλλον αντάξιό τους». Η κυρία Σακελλαροπούλου υπογράμμισε: «Είναι το κυρίαρχο γεγονός που σφράγισε την εικόνα και την ταυτότητα του Μεσολογγίου, αυτό που προσέδωσε στην πόλη την ιερότητά της. Με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό τιμάμε σήμερα εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους από αγάπη για τη ζωή, μη θέλοντας να την εξευτελίσουν μέσα στη σκλαβιά».

Η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη και στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης – Πινακοθήκη του Δήμου Μεσολογγίου, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως την επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου τίμησε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε πως 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 η ιστορική παρακαταθήκη του Μεσολογγίου δεν έχασε τίποτα από τη λάμψη της. Όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, η υγειονομική κρίση δεν μας επιτρέπει την απόδοση των τιμών που θα άρμοζαν στους πρωταγωνιστές της μεγάλης εκείνης ιστορικής στιγμής. «Όμως η σκέψη μας είναι πάντα αυτή τη μέρα στο Μεσολόγγι που θα εκπέμπει στο διηνεκές ως ιστορικός φάρος ηρωισμού, αξιοπρέπειας, ανένδοτης και ασυμβίβαστης στάσης ζωής, υμνώντας την ελευθερία» έγραψε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα