Πληρωμένη απάντηση από Μουτζούρη σε Μηταράκη

Τι είπε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου μετά το εξώδικο του υπ. Μετανάστευσης ότι παίζει το παιχνίδι της Αριστεράς

Aπάντηση, και μάλιστα πληρωμένη, έδωσε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρης στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, ο οποίος την Παρασκευή αποφάσισε με εξώδικο να τον κατηγορήσει ότι παίζει το παιχνίδι της Αριστεράς και να διευκρινίσει ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει συγκεκριμένη περιφερειακή παράταξη.

Ο Κώστας Μουτζούρης που, λόγω τόσο της θέσης του όσο και της επιλογής του να βρίσκεται αταλάντευτα δίπλα στους πολίτες που αντιδρούν στον σχεδιασμό του υπουργείο Μετανάστευσης στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, έχει βρεθεί αρκετές φορές στη δίνη του κυκλώνα, απάντησε στον Νότη Μηταράκη λέγοντας ότι είναι ο λαός του βορείου Αιγαίου που τον εξέλεξε περιφερειάρχη με ποσοστό 55,3%.

Το γεγονός αυτό με καθιστά περιφερειάρχη των πολιτών. Φυσικά την ιδεολογική μου προέλευση δεν την απέκρυψα ποτέ» ανέφερε και τόνισε ότι σεβόμενος τον θεσμικό του ρόλο οφείλει να αφουγκράζεται και να εκφράζει τη βούληση των κατοίκων των νήσων του βορείου Αιγαίου. «Είναι καθήκον μου να υπηρετώ τον ρόλο μου παραβλέποντας κομματικές ταυτότητες και να πράττω ανεξάρτητα από κόμματα, με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου μου» συνέχισε ο Κ. Μουτζούρης, ο οποίος ακόμη μια φορά επανέλαβε πως αρνείται να συναινέσει σε πολιτικές που, όπως υπογράμμισε, «μετατρέπουν τα νησιά μας αφενός σε φυλακές δυστυχισμένων ανθρώπων και αφετέρου τα καθιστούν γκρίζες ζώνες».

Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει αυτό που η συντριπτική πλειονότητα απαιτεί, δηλαδή «την απομάκρυνση των μεταναστών και των προσφύγων από τις νήσους, τη φύλαξη των συνόρων, το κλείσιμο όλων των δομών φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων και τη μη δημιουργία άλλης κλειστής, ανοιχτής ή ελεγχόμενης υπερδομής». «Οφείλω στους πολίτες και στη νέα γενιά να παραλάβει έναν τόπο καλύτερο από αυτόν που παραλάβαμε εμείς και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσω να κινούμαι» κατέληξε ο περιφερειάρχης, ο οποίος μάλιστα έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση από τη Χίο, όπου βρισκόταν για να λάβει μέρος σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που έγινε στο νησί κατά του σχεδιασμού του υπουργείου το πρωί του Σαββάτου.

Οι συμμετέχοντες σε αυτήν ζητούσαν από το υπουργείο να τηρηθεί η δέσμευση του πρωθυπουργού για ισοκατανομή των μεταναστών στο 1% της αντιστοιχίας του μόνιμου πληθυσμού κάθε περιοχής, κάτι που θα αντιστοιχούσε σε μια δομή των 500 ατόμων και όχι παραπάνω, ενώ δήλωναν ότι δεν θα δεχτούν «τετελεσμένα εις βάρος του νησιού», στο οποίο μάλιστα εκλέγεται ο Νότης Μηταράκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα