O Μιωνής αντικατέστησε (πάλι) τον Μάκη Βορίδη με τον Παπαγγελόπουλο

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας με άλλον… αρχηγό στη δήθεν οργάνωση

Κινηματογραφικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας εξιστορούσε επί δύο ημέρες στην αρεοπαγίτη ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου ο Ελληνοϊσραηλινός επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, ο οποίος έχει γίνει ευρέως γνωστός από την εμπλοκή του στη «λίστα Λαγκάρντ».

Χθες το μεσημέρι ολοκλήρωσε την κατάθεση που άρχισε την περασμένη Παρασκευή και διήρκεσε, συνολικά, 14 ώρες. Φέρεται ότι επανέλαβε τους ισχυρισμούς που είχε διατυπώσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, όπου είχε βρει πρόσφορο έδαφος σε κάποιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι τον χρησιμοποίησαν για να στήσουν συμπληρωματικό κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Ο λόγος ήταν ότι δεν αρκούσαν οι καταγγελίες για τη δήθεν εμπλοκή του στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Μετά τη σκανδαλώδη ηχογράφηση εν ενεργεία υπουργού επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε στη Βουλή πέρυσι, ο Μιωνής προσκόμισε αυτή τη φορά στην ανακρίτρια έναν νέο διάλογο (προφανώς προϊόν υποκλοπής) με τον δικηγόρο Γιάννη Μαντζουράνη, για να στηρίξει το ευφάνταστο σενάριο και τις έωλες καταγγελίες του. Αν οι διάλογοι είναι αληθινοί, πράγμα εξαιρετικά αμφίβολο εξαιτίας της χαμηλής αξιοπιστίας του κ. Μιωνή -γνωστού πλέον και ως κοριού-, που βλέπει παντού εχθρούς, γεννάται θέμα και με τον κ. Μαντζουράνη. Γιατί μεταφέρει όχι απλώς ψεύτικα γεγονότα, αλλά προχωρά και σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εν αγνοία των προσώπων που αναφέρει. Οπως και να ‘χει, είναι βαρύτατα εκτεθειμένος…

Πάντως, άλλη μία φορά οι διαρροές από το περιβάλλον του Μιωνή προς τους δικαστικούς συντάκτες τον εμφανίζουν να επιμένει στην εκδοχή δήθεν εγκληματικής ομάδας υπό τον κ. Παπαγγελόπουλο, ενώ μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2020 ισχυριζόταν ότι ακριβώς τα ίδια (!) πραγματικά περιστατικά είχαν να κάνουν μόνο με τον τότε βουλευτή της Ν.Δ. και νυν υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη. Ο Μιωνής άλλαξε την προηγούμενη εκδοχή του (επί 7 χρόνια) περί «αρχηγού» Βορίδη, επειδή έχασε σχετική δίκη στο Τελ Αβίβ και επειδή άλλαξε στο μεταξύ η κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Επίσης, ο Σ. Μιωνής προσπάθησε να διασκεδάσει και τις εντυπώσεις ως προς την αξιοπιστία του. Δεν είπε τίποτα ούτε για το ότι προσπαθούσε να ανακαλύψει τα ονόματα πρακτόρων του FBI στην Αθήνα ούτε για την -εις βάρος του- ειδική έκθεση 1.400 σελίδων της ΕΛ.ΑΣ. ούτε για τη δίωξη για την απόπειρα κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ούτε για την εξελισσόμενη έρευνα για τις παράνομες ηχογραφήσεις που έκανε. Προτίμησε να αναφερθεί μόνο στον (σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά) Σταύρο Παπασταύρου και ισχυρίστηκε ότι στοχοποιήθηκε λόγω της δράσης του με τη Ν.Δ. και της φιλίας του με τη σύζυγο του νυν πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Το γνωστό παραμύθι, δηλαδή, που υποστηρίζει τόσο καιρό.

Τέλος, δεν είπε τίποτα ούτε για τον κ. Σαμαρά και τον φίλο του επιχειρηματία Κων. Χαΐτογλου. Οπως έχει αποκαλύψει η «δημοκρατία», ο Σ. Μιωνής διαχειριζόταν τα χρήματα του κ. Χαΐτογλου στην Ελβετία και σε εξωτικές offshore, αλλά μετά απέδωσε σε αυτόν και στον πρώην πρωθυπουργό δραστηριότητες «αμφιβόλου νομιμότητας»! Κι ας έκανε πολλά ο κ. Σαμαράς για να κουκουλωθεί η «λίστα Λαγκάρντ».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα