Κωνσταντίνος Ζέρβας: Ήρθε η ώρα να δικαιωθεί και ο αγώνας των Ποντίων

Μήνυμα εκκίνησης προσπαθειών για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων προς όλο τον κόσμο δόθηκε διά στόματος του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Ηταν θέμα συζήτησης και σχολιάστηκε επί αρκετή ώρα η σπουδαιότητα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Τη συζήτηση άρχισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκφράζοντας παράλληλα από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου την προσδοκία «η νίκη των Αρμενίων να αποτελέσει εφαλτήριο για τις δικές μας προσπάθειες», αναφερόμενος καθαρά πλέον σε προσπάθεια αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας, που πρέπει να αρχίσει άμεσα.

«Η 24η Απριλίου είναι η μέρα μνήμης ενός λαού που εξοντώθηκε σε μια από τις πρώτες γενοκτονίες του 20ού αιώνα. Εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη των προσφύγων, οφείλουμε να κρατούμε τη μνήμη ζωντανή. Μας θυμίζει πολλά η λέξη “γενοκτονία”. Αυτός ο πόνος μάς αγγίζει πολύ οδυνηρά. Θα πρέπει να τιμήσουμε με νίκες και άλλες γενοκτονίες που έπληξαν την πόλη μας και δικούς μας συγγενείς. Δεν θα ξεχάσουμε τους Εβραίους, τους Πόντιους, τους Μικρασιάτες» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ζέρβας και τόνισε ακόμη: «Η δικαίωση των Αρμενίων μάς δίνει δύναμη, ας αγωνιστούμε μαζί για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα