Δεν έβαλαν μυαλό! Ο Αλεξιάδης (του ΣΥΡΙΖΑ) ονειρεύεται νέα… φοροκαταιγίδα

Ανεπίδεκτος μαθήσεως αποδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας στην αποτυχημένη πολιτική της υπερφορολόγησης που συνετέλεσε σε μεγάλο βαθμό στην ήττα του Ιουλίου του ’19. Τις οδυνηρές επιπτώσεις αυτής της καταστροφικής επιλογής τις έζησαν οι Ελληνες πολίτες, ιδίως της μεσαίας τάξης, επί σχεδόν πέντε χρόνια, και έδωσαν την απάντησή τους μέσα από την κάλπη.

Αντί όμως να διδαχθούν στην Κουμουνδούρου από τα λάθη της διακυβέρνησής τους, επιστρέφουν στις ίδιες συνταγές, όπως αποδεικνύεται από τη δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη περί αναγκαιότητας της αύξησης των φόρων! Την αδιανόητη δήλωση του αμετανόητου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έφερε στο φως η Νέα Δημοκρατία, μέσω σκληρής ανακοίνωσής της. Σύμφωνα με την Πειραιώς, ο Τρύφων Αλεξιάδης ανέφερε σε κομματική συγκέντρωση ότι ο Σοσιαλισμός προϋποθέτει αύξηση φόρων.

«Οταν έχεις χαμηλά φορολογικά έσοδα, δεν μπορείς να χρηματοδοτήσεις τις δαπάνες για υγεία, για παιδεία, για κοινωνικές δαπάνες κ.λπ. Αρα είναι σαφέστατο ότι θέλουμε περισσότερα φορολογικά έσοδα», φέρεται ότι δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, υπεραμυνόμενος ταυτοχρόνως της αύξησης των φόρων «για να μη βρισκόμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Με βάση τα παραπάνω είναι καταφανέστατη η παντελής έλλειψη αναστοχασμού εκ μέρους του βουλευτή για τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης που κόστισαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Τη δήλωση σχολίασε η Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να μιλάει για ακόμα πιο εξοντωτικούς φόρους από αυτούς που επέβαλε στην καταστροφική του τετραετία.

Σύμφωνα με την Πειραιώς, τα λόγια του κ. Αλεξιάδη «συμφωνούν πλήρως με τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά με την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, την οποία παραδέχονται άλλοι σύντροφοί του, παρότι ο ίδιος το αρνείται. Ενδεικτικά, φόροι και εισφορές αυξήθηκαν ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ελλάδα από 39,8% του ΑΕΠ το 2015 σε 42,7% το 2018». Οπως αναφέρει το κόμμα, επί Ν.Δ. «οι φόροι ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκαν το 2019 στο 41,9%, συνέχισαν να μειώνονται εν μέσω πανδημίας και θα συνεχίσουν να μειώνονται σταθερά».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα