Ένας μαφιόζος αποκαλύπτει τις βρομοδουλειές του «σουλτάνου»

Σάλο προκαλούν στην Τουρκία οι αναρτήσεις επιχειρηματία που περιγράφει τις σχέσεις του Ερντογάν με εγκληματικές οργανώσεις

Κανείς δεν πέφτει πλέον από τα σύννεφα ακούγοντας καταγγελίες για τις σχέσεις πολιτικών, μαφίας και της κρατικής ασφάλειας στην Τουρκία, οι οποίες κάλλιστα θα μπορούσαν να γίνουν και υλικό για ταινία στο μακρινό Χόλιγουντ, αλλά προς το παρόν παραμένουν «αποθηκευμένες» στη γείτονα, τη χώρα που κατάντησε τσιφλίκι του ο «σουλτάνος» Ερντογάν.

Σαν να μην έφταναν, λοιπόν, τα απανωτά οικονομικά σκάνδαλα, σαν να μη φτάνει η διαρκής κατρακύλα της τουρκικής λίρας (γεγονός που προκαλεί κραδασμούς στο εσωτερικό της χώρας), τώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως και μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος της Τουρκίας, έχει να αντιμετωπίσει ακόμη έναν μεγάλο -κατά πώς φαίνεται- «πονοκέφαλο».

Πρόκειται για τον επιχειρηματία Σεντάτ Πεκιέρ, τον άνθρωπο που, αν και ήδη η τουρκική αντιπολίτευση αποκαλεί «μαφιόζο», αποκαλύπτει τη διαπλοκή η οποία υπάρχει ανάμεσα στην πολιτική εξουσία, σε μέλη και οργανώσεις της μαφίας και στην κρατική ασφάλεια.

Οι αποκαλύψεις αυτές, που συγκλονίζουν την Τουρκία, είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω των βίντεο που ανεβάζει στο διαδίκτυο ο Πεκιέρ (βίντεο τα οποία έχουν δει ακόμα και 2.000.000 χρήστες, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως έχουν γίνει πιο δημοφιλή στο κοινό ακόμη και από πολλές σειρές της πλατφόρμας του Netflix)! Στα βίντεό του ο Πεκιέρ εμφανίζεται, λοιπόν, να αποκαλύπτει σκάνδαλα, με τις ενδυματολογικές του επιλογές να θυμίζουν μαφιόζο και ενώ στο τραπέζι όπου κάθεται… βγάζει μάτι η παρουσία ενός βιβλίου, του «Νονού»!

Χωρίς να μασά τα λόγια του, εντούτοις, στο βιντεοσκοπημένο υλικό ο επιχειρηματίας μιλά για φορτία κοκαΐνης που ήταν να έρθουν στην Τουρκία, ενώ αποκαλύπτει εκβιασμό επιχειρηματιών από την τουρκική κυβέρνηση.

Αναφέρει χαρακτηριστικά και μια ιστορία με μια κοπέλα που είχε πάει στην αστυνομία για να καταγγείλει τον βιασμό της από βουλευτή της κυβέρνησης. Οπως λέει, στη συνέχεια εμφανίστηκε ένα ελικόπτερο για να την παραλάβει και την επόμενη ημέρα αυτή βρέθηκε νεκρή. Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι «έσπασε ο υπόνομος κράτους, πολιτικής και ασφάλειας».

Όπως ο ίδιος ο Πεκιέρ έχει αποκαλύψει, παλαιότερα υποστήριζε τον Ταγίπ Ερντογάν και είχε φωτογραφηθεί μαζί του. Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, πάντως, είχε ανακοινώσει ότι ο Πεκιέρ είχε εμπλακεί σε διάφορες παράνομες ενέργειες, ενώ αργότερα είπε ότι αποσύρθηκε και γι’ αυτό σταμάτησαν οι έρευνες εναντίον του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα