Ο Παπασταύρου δεν κατέθεσε για την έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. και τα Panama Papers!

Η φράση του λαού ότι «εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι» είναι σοφή και ταιριάζει απόλυτα στην υπόθεση του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου.

Ο (και) στενός σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά κατέθεσε χθες στον Άρειο Πάγο δηλώνοντας στις τηλεοπτικές κάμερες ότι υπέστη «δολοφονία χαρακτήρα για πολιτικές σκοπιμότητες» με «λυσσαλέα» επιχείρηση σκευωρίας. Είναι να απορεί κανείς! Ο κ. Παπασταύρου είναι ο μοναδικός σύμβουλος πρωθυπουργού από τη Μεταπολίτευση έως σήμερα που αποδεδειγμένα -μέσω των Panama Papers και των Paradise Papers- διοικούσε τουλάχιστον τέσσερις offshore εταιρίες μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ήταν, επίσης, ένας από τους διαχειριστές της εταιρίας CMA (απλωμένη από την Ελβετία μέχρι διάφορους φορολογικούς παραδείσους) που είχε πρόσβαση στο 55% της «λίστας Λαγκάρντ». Δηλαδή σε περισσότερα από 1,1 δισ. δολάρια.

Ειδική έκθεση της ΕΛ.ΑΣ., 1.400 σελίδων, αναφέρει τους τρόπους και τους ακριβείς χρόνους βάσει των οποίων είχε πρόσβαση, μαζί με τον συνεταίρο του Σ. Μιωνή, σε συγκεκριμένους λογαριασμούς προσώπων και εταιριών της «λίστας Λαγκάρντ». Μην τρελαθούμε, λοιπόν, εντελώς σε αυτόν τον τόπο! Εκτός αν στον Άρειο Πάγο κατέθεσε ένας Παπασταύρου διαφορετικός από εκείνον της «λίστας Λαγκάρντ», τον άλλο των Panama Papers και τον παράλλο των Paradise Papers.

Τέσσερα διαφορετικά πρόσωπα από τα συνολικά 10 που ίσως υπάρχουν, αφού ο κ. Σαμαράς είχε αναφωνήσει στη Βουλή το ιστορικό «μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα