Οργή Δένδια κατά των Γερμανών για τη Λιβύη με επιστολή στον Μάας!

Επιτέλους! Απάντηση στη γερμανική αθλιότητα

Για ακόμη μία φορά η Γερμανία δείχνει να αδιαφορεί για τον ρόλο της Ελλάδας ως εταίρου της στην Ε.Ε. και για τη σημασία που έχει η χώρα στην ανατολική Μεσόγειο. Για μία ακόμη φορά, αποδεικνύει τις ιδιαίτερες σχέσεις της με την Τουρκία. Για μία ακόμη φορά, η Ελλάδα δεν κλήθηκε να συμμετάσχει στη διάσκεψη για τη Λιβύη. Αυτή τη φορά, όμως, η ελληνική διπλωματία αποφάσισε να «σηκώσει το γάντι» και να απαντήσει.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπως αποκαλύπτει η «δημοκρατία», έχει στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας για το γεγονός ότι σε μια τόσο σημαντική συνάντηση για τα συμφέροντα της Ελλάδας πάλι απουσιάζει η χώρα μας. Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών την επιστολή διαμαρτυρίας την έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από 15 ημέρες. Είναι η τρίτη κατά σειρά συνάντηση, μετά τις δύο πρώτες που έλαβαν χώρα το 2020 σε Βερολίνο και Μόναχο, που η Ελλάδα δεν συμμετέχει.

Την έντονη δυσαρέσκειά του για τον νέο αποκλεισμό της χώρας μας από τη συνάντηση για τη Λιβύη εξέφρασε και χθες ο Νίκος Δένδιας, με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ελληνική εξωτερική πολιτική στο πλαίσιο της διεθνούς διάσκεψης περιφερειακής ανάπτυξης «Regional Growth Conference», στην Πάτρα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κατάσταση που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο και για τη νέα απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη για τη Λιβύη, ο Νίκος Δένδιας, αφού ανέλυσε τις σχέσεις Ελλάδας – Λιβύης και τις προσπάθειες προσέγγισης που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, έριξε βέλη κατά της Γερμανίας: «Καταρχάς, η σχέση της Ελλάδας με την κατάσταση στη Λιβύη τώρα είναι πολύ διαφορετική από ό,τι ήταν εδώ και λίγους μήνες. Γιατί; Διότι, πρώτον, έχουμε επαναλειτουργήσει την πρεσβεία μας, έχουμε λειτουργήσει προξενείο στη Βεγγάζη, έχουμε επισκεφθεί τη Λιβύη, συζητάμε με την προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης.

Κάτι που δεν συνέβαινε με τη διοίκηση Σάρατζ πριν. Αρα, η Ελλάδα έχει απευθείας διάλογο και μια επικοινωνία με τη λιβυκή πλευρά. Παρά ταύτα, είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία, εμμένοντας εμμονικά σε μια τακτική, δεν μας κάλεσε και αυτή τη φορά σε αυτή τη συνάντηση. Και αυτή τη δυσαρέσκεια την έχω και εγώ διαμηνύσει στον συνάδελφό μου, και νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα γίνει και σε επίπεδο πρωθυπουργού. Και πρόκειται σύντομα να συναντηθώ με τον απεσταλμένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Γιαν Κούμπιτς, ακριβώς για να του μεταφέρω το ίδιο, παρότι γνωρίζω ότι ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη για αυτό».

Όσον αφορά το τουρκολιβυκό μνημόνιο, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι αυτό ουσιαστικά είναι ανύπαρκτο: «Ούτως ή άλλως πρόκειται για κάτι το οποίο είναι νομικά ανύπαρκτο. Είναι ένα νομικό absurdum, βρίσκεται σε μια περίεργη θέση. Μια συμφωνία υπό συγκεκριμένες συνθήκες, που δεν έχει καμιά σχέση με τη νομιμότητα και με την πραγματικότητα. Αυτό το οποίο μπορεί να κάνει, πρέπει να κάνει και έχουμε την εντύπωση ότι θα κάνει η παρούσα κυβέρνηση στην Τρίπολη είναι να το αφήσει στο κενό, να κάνει τις εκλογές και, από εκεί και πέρα, η νέα εκλεγμένη κυβέρνηση της Λιβύης να εφαρμόσει ως προς το θέμα αυτό το Διεθνές Δίκαιο. Συγχρόνως, όμως, δεν είναι το μόνο θέμα στη Λιβύη. Αυτό το οποίο πρέπει να αποφασιστεί οπωσδήποτε και πρέπει να υλοποιηθεί είναι η άμεση αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και των μισθοφόρων από τη Λιβύη».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα