Κυριάκος Μητσοτάκης: Δωροδοκεί με προπληρωμένη κάρτα αξίας 150 € τους νέους για να εμβολιαστούν!

Η εικόνα του πρωθυπουργού μαζί με τους κ. Θεοχάρη, Πιερρακάκη και Σκέρτσο, αλλά με απόντα τον Βασίλη Κικίλια, να ανακοινώνουν χθες το πρωί τη χορήγηση Κάρτας Ελευθερίας σε νέους από 18 έως 25 ετών που θα έχουν κάνει εμβόλιο, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να… συγκινηθούν οι ανεμβολίαστοι, δεν είναι παρά άλλη μια «μαύρη σελίδα» για το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Την ώρα που η διεθνής κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετάλλαξη Δέλτα και τα κράτη της Ευρώπης παίρνουν το ένα μετά το άλλο ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας ή την ενημέρωση των πολιτών για τα εμβόλια, η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε τον δρόμο της «κουτοπονηριάς», προσπαθώντας να ξεκλέψει συναίνεση μέσα από «φτηνά» τεχνάσματα.

Προπληρωμένη κάρτα

Τι είναι, όμως, το Freedom Pass; Επί της ουσίας πρόκειται για μία προπληρωμένη κάρτα αξίας 150 ευρώ, η οποία θα καλύπτει είσοδο σε χώρους πολιτισμού, έξοδα για ξενοδοχεία ή ταξίδια, και θα εξαντλείται σταδιακά βάσει της χρήσης της, μέσω εφαρμογής κινητού ή ειδικής βεβαίωσης. Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως αποτελεί ένα δώρο… ευγνωμοσύνης προς 940.000 νέους μπροστά στο καλοκαίρι που έρχεται. Τα… παρακάλια τους προς τους νέους τα βάφτισε «Ενα ευχαριστώ για την υπομονή τους», σχεδόν εκλιπαρώντας «Να «τσιμπήσουν» την ευκαιρία και να… «τσιμπηθούν» με ένα εμβόλιο, να διασκεδάσουν προστατευμένοι, αλλά και να συνδράμουν «στην προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας»!

Όπως ανέφερε, με αυτόν τον τρόπο ανοίγεται ακόμα ένα παράθυρο την ώρα που «η σταδιακή άρση των μέτρων συγχρονίζεται με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία στοχεύει τους ανεμβολίαστους, αλλά απειλεί όλους μας. Μπορεί να πιστεύουν ότι δεν θα αρρωστήσουν σοβαρά ή καθόλου, είναι αυτή που μπορεί να βάλουν φρένο».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτή η πρωτοβουλία προσφέρει πρόσθετους πόρους σε κλάδους που επίσης χρειάζονται στήριξη, όπως ο πολιτισμός, ο τουρισμός και οι μεταφορές, στο πλαίσιο του σχεδίου μετάβασης στη μετά Covid-19 εποχή. Σημειώνεται πως το συνολικό ποσό που δεσμεύει η κυβέρνηση για να «ρίξει» στην αγορά μέσω του Freedom Pass είναι της τάξης των 140.000.000 ευρώ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και να αυξηθούν τα ποσοστά πλήρως εμβολιασμένων στο τέλος του καλοκαιριού. Ωστόσο, οι επιστήμονες τονίζουν ότι η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να οδηγήσει σε κύμα κρουσμάτων ακόμη και τις επόμενες εβδομάδες, ενώ οι τρέχοντες ρυθμοί εμβολιασμού παραμένουν στα επίπεδα του Μαΐου, παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες κυβερνητικών στελεχών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα