Διχαστικός με πατέντα ο Κυριάκος

Κατηγορεί τους ανεμβολίαστους ως «τζαμπατζήδες» και τον ΣΥΡΙΖΑ για υγειονομικό σαμποτάζ

Επίσημη γραμμή της κυβέρνησης με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πλέον ο διαχωρισμός των Ελλήνων σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ή καλύτερα σε εμβολιασμένους και «τζαμπατζήδες», όπως ο ίδιος χαρακτήρισε όσους ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο διχαστικός πρωθυπουργός απολύτως συνειδητά πλέον κινείται στη λογική του εκβιασμού και των απειλών, και επενδύει στον κοινωνικό αυτοματισμό με απώτερο στόχο να στρέψει τους εμβολιασμένους εναντίον των ανεμβολίαστων.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Κ» της «Καθημερινής» υπογράμμισε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης ένα νέο καθολικό lockdown και τόνισε χωρίς επιφυλάξεις και περιστροφές: «Δεν μπορώ να πιάσω κανέναν από τον λαιμό. Δεν μπορώ να καταστήσω τον εμβολιασμό υποχρεωτικό. Η χώρα δεν θα ξανακλείσει, για να προστατευτούν λίγοι ανεμβολίαστοι και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού που είναι εμβολιασμένη». Απέφυγε ωστόσο να αναφερθεί σε κάποια νέα εκστρατεία πειθούς για εμβολιασμό με το επιχείρημα «μα είμαστε σοβαροί; Εδώ και 16 μήνες μόνο γι’ αυτό μιλάμε».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι στους ανεμβολίαστους υπάρχουν και οι «τζαμπατζηδες», εκείνοι δηλαδή που -όπως είπε- περιμένουν να κάνουν το εμβόλιο οι άλλοι μέχρι να ξεπεραστεί η πανδημία. Δεν μας απάντησε όμως οι εμβολιασμένοι, που δεν είναι «τζαμπατζήδες», τι… πληρώνουν.

Απαντώντας στην κριτική ότι τα 150 ευρώ στους νέους είναι μέτρο εξαγοράς το αρνήθηκε, αλλά το επιχείρημά του μόνο πειστικό δεν είναι. «Πιστεύει κανείς ότι σε δύο χρόνια που θα γίνουν εκλογές θα θυμάται η νεολαία ότι δώσαμε 150 ευρώ;» αναρωτήθηκε. Με άλλα λόγια, αν γίνουν εκλογές σε δύο τρεις μήνες θα μπορούσε να το θυμηθεί! Ο πρωθυπουργός δεν άφησε στο απυρόβλητο τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον κατηγόρησε ευθέως για υγειονομικό σαμποτάζ. «Υπήρξε ένα ουσιαστικό σαμποτάζ. Υγειονομικό σαμποτάζ, με μόνο σκοπό την αποκόμιση πολιτικού οφέλους -το οποίο τελικά, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν ήρθε κιόλας- από κόμματα της αντιπολίτευσης, ξεκινώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό είναι ασυγχώρητο για εμένα. Ασυγχώρητο» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε και (όψιμος μάλλον) υποστηρικτής της δημόσιας δωρεάν παιδείας. «Η εκπαίδευση παραμένει και θα παραμείνει, πιστεύω, ο μεγάλος ιμάντας κοινωνικής κινητικότητας» είπε και τόνισε: «Η δωρεάν δημόσια εκπαίδευση είναι αυτό που θα δώσει τη δυνατότητα σε ένα παιδί που προέρχεται από μια φτωχή οικογένεια τελικά να ζήσει μια ζωή καλύτερη από αυτή των γονιών του» σημείωσε.

Και έμμεσοι εκβιασμοί Άδωνη στη «δημοκρατία»

Με κυνισμό που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εκβιάζει και απειλεί με οικονομικό μαρασμό όχι μόνο επιχειρήσεις, αλλά και απλά νοικοκυριά. Και πλέον άρχισε να εκβιάζει εμμέσως και δημοσιογραφικούς ομίλους, με πρώτο στόχο του τη «δημοκρατία».

Στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά όπου εμφανίστηκε επιτέθηκε στη «δημοκρατία» για την κριτική που του ασκεί ως προς τις χυδαίες απειλές σε όσους φοβούνται να εμβολιαστούν και με τις γνωστές ακροβασίες του επέμεινε στο απαράδεκτο των απόψεών του περί χρεοκοπίας. Στη συνέχεια όμως πρόσθεσε, αναφερόμενος στον εκδότη της «δημοκρατίας» Ιωάννη Φιλιππάκη: «Εκτός κι αν τα οικονομικά του κυρίου Φιλιππάκη είναι τόσο καλά και δεν βλέπει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, κάτι που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον». Αραγε ποιος όρισε τον κ. Γεωργιάδη κριτή ή ελεγκτή των οικονομικών των εφημερίδων; Και τι σκοπό έχουν αυτοί οι κουτοπόνηροι υπαινιγμοί του; Μήπως νομίζει ότι θα τρομάξει τη «δημοκρατία», όπως έκανε πριν από λίγο καιρό σε τηλεοπτικό κανάλι απειλώντας τον παρουσιαστή ότι θα του κόψει τις διαφημίσεις; Με εκβιασμούς και υπαινιγμούς θέλει να πολιτεύεται; Ας ψάξει αλλού καλύτερα…

Επίσης ο κ. Γεωργιάδης προχώρησε σε ακόμα μία χυδαιότητα. Είπε ότι «η ηθική υποχρέωση του κράτους να δίνει χρήματα αίρεται με την παροχή των εμβολίων στους πολίτες». Δηλαδή το κράτος σηκώνει πλέον τα χέρια ψηλά και τώρα που ήρθαν τα εμβόλια θα αφήσει τους ανεμβολίαστους να πεθάνουν της πείνας. Να τη χαίρεται την… ηθική του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα