Λάθος τακτική: Ανεξήγητη «αφοσίωση» Μητσοτάκη στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων και της Αλβανίας

Εξακολουθεί να λειτουργεί ως ο καλύτερος συνήγορος Σκοπίων και Αλβανίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης -τουλάχιστον όσον αφορά την ενταξιακή τους πορεία-, ξεχνώντας τις απανωτές προκλήσεις έναντι της χώρας μας.

Μόλις λίγες ημέρες μετά την προκλητική ανάρτηση Ζάεφ, αλλά και παρότι η Αλβανία -υπό την πίεση της Τουρκίας- κωλυσιεργεί την προσφυγή στη Χάγη για τη διευθέτηση της ΑΟΖ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «στρατηγική επιλογή της Ελλάδας ήταν και παραμένει η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων». Το γεγονός πάντως ότι συμπλήρωσε πως αυτό γίνεται «υπό τη γνωστή αιρεσιμότητα» δεν σημαίνει και πολλά, αφού μέχρι στιγμής αυτού του είδους οι αστερίσκοι δεν δείχνουν να έχουν κάποιου είδους επιπτώσεις όταν οι βόρειοι γείτονές μας προκαλούν. Δεν έλειψε και η αναφορά του πρωθυπουργού στη «Βόρεια Μακεδονία», προκειμένου να επιδείξει την αφοσίωση της κυβέρνησής του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τα παραπάνω τόνισε ο πρωθυπουργός συμμετέχοντας, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, υπό τη γερμανική προεδρία.

Στην Ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής του Βερολίνου ο πρωθυπουργός και οι λοιποί ηγέτες της Διαδικασίας του Βερολίνου, σύμφωνα με το Μαξίμου, αντάλλαξαν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση και την περιφερειακή συνεργασία στα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και για τα επιτεύγματα της Διαδικασίας του Βερολίνου στην περιοχή, επτά χρόνια μετά την εκκίνησή της.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στη Διαδικασία του Βερολίνου, η οποία συμβάλλει ουσιαστικά στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη και την προσέγγιση των λαών της περιοχής, καθώς και στην επιτάχυνση της ενταξιακής πορείας των Δυτικών Βαλκανίων.

Στην παρέμβασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει στην επέκταση της Πρωτοβουλίας των Πράσινων Διαδρόμων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα