Με τη σκέψη στις πυρκαγιές τα μηνύματα των πολιτικών

Τσίπρας: «Ο λαός μας τιμά τη μάνα που δεν εγκαταλείπει κανέναν σε δύσκολες ώρες»

Τα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για τη χθεσινή, μεγάλη ημέρα του Ελληνισμού συνδέθηκαν αναπόφευκτα με την εθνικού μεγέθους καταστροφή που συνέβη επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπογράμμισε: «Μέσα στην τραγωδία που έπληξε τον τόπο μας τις τελευταίες ημέρες, παράλληλα με την πανδημία, η σημερινή γιορτή αποκτά ιδιαίτερο βάρος. Η Παναγία, το ιερό πρόσωπο με το οποίο ο λαός μας ανέπτυξε τον πιο στενό δεσμό, ανέκαθεν ενέπνεε αγάπη, σύμπνοια, ενότητα. Αξίες αναγκαίες κυρίως τώρα για να απαλύνουμε τον πόνο των συμπολιτών μας και να φτιάξουμε ξανά όσα χάθηκαν στις πυρκαγιές με περίσκεψη και συνέπεια».

Αμέσως μετά μετέβη στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και συναντήθηκε με τα μέλη της ομάδας Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Ν. Φιλαδέλφειας, τα οποία συντρέχουν στην πυροφύλαξη του άλσους από το 2004. Παρόντες ήταν και εποχικοί δασοπυροσβέστες του δήμου. Ακολούθως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου», όπου ξεναγήθηκε από την προϊσταμένη του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς Λευκοθέα Στεργίου.

Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός επέλεξε να σημειώσει: «Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος δικαιώνει όσο ποτέ τον διπλό εορτασμό του. Γιατί ως Μητέρα του κόσμου, η Παναγία μάς προσφέρει την ελπίδα. Ενώ ως Υπέρμαχος μας οπλίζει με θάρρος απέναντι σε δύο παγκόσμιες δοκιμασίες: την κλιματική κρίση, που κορυφώνεται, και την πανδημία, που παραμένει απειλητική». Οπως ισχυρίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης «ειδικά τις ημέρες αυτές η σκέψη μας είναι στους συμπολίτες μας που χτυπήθηκαν από τις τελευταίες πυρκαγιές. Χάθηκαν περιουσίες και πράσινο. Όμως σώθηκαν οι ζωές. Είναι αυτές που θα ξαναδώσουν ζωή σε όλα. Γιατί, όπως έχουμε αποδείξει, ενωμένοι οι Ελληνες μπορούμε να μετατρέπουμε κάθε τέλος σε μία νέα αρχή». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας διαμήνυσε: «Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Τη μάνα που δεν εγκαταλείπει κανέναν σε δύσκολες ώρες. Την καταφυγή των αδύναμων, των κυνηγημένων, των απελπισμένων. Στήριγμα και απαντοχή αυτές τις μέρες της φωτιάς, για πιστούς και μη, που αισθάνονται αβοήθητοι από εκείνους που θα έπρεπε να τους βοηθήσουν. Ευχές για δύναμη και κουράγιο σε όλους, και κυρίως σε όσους δοκιμάζονται αυτόν τον σκληρό Δεκαπενταύγουστο».

Με τη σειρά της η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά ανέφερε: «Η Παναγιά είναι η μάνα, η πίστη, η ελπίδα. Σήμερα, σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για τον ελληνικό λαό, κοιτάμε μπροστά στον δρόμο που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα. Με πίστη ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Με αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη, στους πυροπλήκτους, σε όσους νοσούν». «Ελλάδα και Ορθοδοξία πηγαίνουν μαζί» σημείωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος για την Ελληνική Λύση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα