Σε ρόλο παρατηρητή ο Μητσοτάκης! Επισπεύδει τις διαδικασίες των αποζημιώσεων

Να σβήσει θέλει τη φωτιά που άναψαν στην κυβέρνηση οι πυρκαγιές

Παρότι η φωτιά στα Βίλια κατακαίει εδώ και πέντε μέρες παρθένο δάσος και ό,τι άλλο βρίσκει μπροστά της, ο πρωθυπουργός μόλις χθες βρήκε χρόνο να ασχοληθεί με αυτή, επισκεπτόμενος το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, όπου ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο μέτωπο των πυρκαγιών.

Ο πρωθυπουργός, που μετά τη συνέντευξη Τύπου την περασμένη Πέμπτη έκανε δημόσια εμφάνιση μόλις την Τετάρτη (κι ενώ η φωτιά στα Βίλια ήταν στην τρίτη μέρα), προεδρεύοντας σε σύσκεψη για την ανασυγκρότηση της Β. Ευβοίας, δείχνει πλέον να ασχολείται και να τον απασχολεί πιο πολύ πώς θα εκτονωθούν οι αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης των πληγέντων όλων των καμένων περιοχών της χώρας, και ειδικά της βόρειας Ευβοίας, καθώς το πλήγμα που δέχθηκε και ο ίδιος προσωπικά είναι μεγάλο. Και στο πλαίσιο αυτό το σχέδιό του δεν είναι άλλο από το χρώμα του χρήματος, επισπεύδοντας τις διαδικασίες αποζημιώσεων…

Όσον αφορά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Συντονιστικό δεν υπήρχε κάτι το ιδιαίτερο να μάθει, αφού το γεγονός είναι ένα και μοναδικό, ότι η φωτιά δεν είχε τεθεί υπό έλεγχο, παρά το γεγονός ότι όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως είπε και χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, είναι σε αυτό το μέτωπο, ενώ ούτε αέρας φυσάει δυνατός ούτε καύσωνας επικρατεί. Όλα αυτά, πάντως, εγείρουν και πάλι ερωτήματα για την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού, για τον επιτελικό σχεδιασμό της αντιπυρικής προστασίας, αλλά και για τον επιτόπου συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη στήριξή του και την εμπιστοσύνη του στα στελέχη της Πυροσβεστικής και ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άνδρες του Σώματος για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν και «την αυτοθυσία που έχουν επιδείξει στις δύσκολες επιχειρήσεις πυρόσβεσης σε όλη τη χώρα, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου».

Στη φωτιά στα Βίλια, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, ενεργούν όλες τις μέρες 29 εναέρια μέσα, 400 πυροσβέστες, προσωπικό της περιφέρειας, εθελοντές, δυνάμεις του Στρατού, «αλλά η φωτιά δεν σβήνεται, γιατί επικρατούν πια νέου τύπου καιρικά φαινόμενα, που έχουν ένταση και χαρακτηριστικά πρωτόγνωρα», όπως είπε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα