Ο αμετανόητος «Λουκάς» της 17Ν κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης

Ο αρχιεκτελεστής έχει καταδικαστεί σε ισόβια για 11 δολοφονίες

Ο αμετανόητος αρχιεκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας διεκδικεί την ελευθερία του, 19 χρόνια μετά την καταδίκη του για 11 δολοφονίες. Ο αποκαλούμενος «Λουκάς» της 17Ν έχει καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσής του από τη φυλακή, καθώς στις 5 Σεπτεμβρίου θα έχει εκτίσει 19 χρόνια και, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, δικαιούται να αποφυλακιστεί. Την αίτηση υπέβαλε στη διοίκηση των Φυλακών Δομοκού και αναμένεται να εξεταστεί από το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας μέσα στον Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται πως από τους 14 καταδικασθέντες για τη συμμετοχή τους στη 17 Νοέμβρη μόνο πέντε παραμένουν κρατούμενοι.

Όλοι τους έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης αποφυλάκισης, καθώς έχουν συμπληρώσει 19 έτη πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε παραδοθεί αυτοβούλως στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στις 5 Σεπτεμβρίου 2002, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της 17Ν.

Του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για 200 αδικήματα που διέπραξε ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης, από τις αρχές του 1983. Μεταξύ άλλων είχε κατηγορηθεί για τις δολοφονίες του εκδότη της «Απογευματινής» Νίκου Μομφερράτου και του οδηγού του Παναγιώτη Ρουσέτη, του προέδρου της Χαλυβουργικής Δημήτρη Αγγελόπουλου, του επιχειρηματία Αλ. Αθανασιάδη-Μποδοσάκη, του ακολούθου της πρεσβείας των ΗΠΑ Ουίλιαμ Νορντίν, του βουλευτή Παύλου Μπακογιάννη, του λοχία της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας Ρόναλντ Στιούαρτ, των Τούρκων διπλωματών Τσετίν Γιοργκού και Ομέρ Σιπαχίογλου, του φοιτητή Θάνου Αξαρλιάν, του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Μιχάλη Βρανόπουλου, του εφοπλιστή Μιχάλη Περατικού και του στρατιωτικού ακολούθου της αγγλικής πρεσβείας Στίβεν Σόντερς.

Ο Κουφοντίνας είχε καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για 11 δολοφονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα