Κίνδυνος για τη μειονότητα στην Αλβανία που ετοιμάζεται να δεχτεί χιλιάδες μετανάστες

Τακτικές Ιμπραήμ, που ήθελε να αντικαταστήσει τους Έλληνες της Πελοποννήσου με Αιγυπτίους για να λύσει το πρόβλημά του, φαίνεται ότι έχει στο μυαλό του ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα, εάν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για εγκατάσταση δεκάδων χιλιάδων Αφγανών στην περιοχή της ελληνικής μειονότητας επιβεβαιωθούν.

Ο ίδιος ανέβασε σε μόνο λίγες ημέρες από κάποιες εκατοντάδες σε 3.000 τον αριθμό των Αφγανών που η χώρα του είναι έτοιμη να φιλοξενήσει, ενώ σε δηλώσεις της η Αλβανίδα ΥΠΕΞ αναφέρθηκε σε ακόμη περισσότερους, την ίδια στιγμή που ο δήμαρχος Τιράνων μίλησε για μονιμότητα και πολυπολιτισμικότητα. Από κάποιους λοιπόν εκατοντάδες Αφγανούς στην Αλβανία που θα περίμεναν να μεταφερθούν στις ΗΠΑ, όταν εγκριθεί η βίζα τους, πάμε ήδη στους δεκάδες χιλιάδες με προοπτική μόνιμης εγκατάστασης.

Οι κίνδυνοι από την εγκατάσταση -τόσο στην Αλβανία όσο και στα Σκόπια- πληθυσμών Αφγανών επισημάνθηκαν πρόσφατα και από τον πρέσβη ε.τ. Δημήτρη Καραϊτίδη. «Οι Αλβανοί θέλουν να φιλοξενήσουν 70.000 Αφγανούς στα εδάφη της ελληνικής μειονότητας για να την εξουδετερώσουν πλήρως. Είναι δόλιες οι προθέσεις της Αλβανίας, η οποία είναι υπό την έντονη και συνεχή επιρροή της Τουρκίας. Πρόκειται για ανησυχητικό και ζοφερό θέμα» είπε χαρακτηριστικά. Ο αριθμός των 70.000 Αφγανών, στον οποίο αναφέρθηκε ο κ. Καραϊτίδης, προκαλεί εντύπωση, αφού μια τέτοια πληθυσμιακή αλλαγή θα είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό του -γηρασμένου- ελληνικού στοιχείου ανάμεσα σε μια πλειονότητα μουσουλμάνων με άγνωστες προθέσεις.

Το ζήτημα έθεσε και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, αναφερόμενος σε σχέδιο που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μια για πάντα αλλοίωση της πληθυσμιακής σύστασης της περιοχής εις βάρος των χριστιανών Ελλήνων.

Φυσικά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι με την εγκατάσταση μαζικών πληθυσμών Αφγανών στα βόρεια σύνορα της χώρας μας η ΕΛ.ΑΣ. και οι Ένοπλες Δυνάμεις θα κληθούν να προστατεύουν όχι μόνον τα 200 χιλιόμετρα του Έβρου, αλλά το σύνολο των βόρειων συνόρων της χώρας. Διότι δίχως προοπτική μετεγκατάστασης στις ΗΠΑ είναι βέβαιο ότι χιλιάδες Αφγανοί θα επιχειρήσουν την είσοδο σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να εξασφαλίσουν ό,τι χιλιάδες μέχρι σήμερα συμπατριώτες τους πέτυχαν περνώντας παράνομα τα ελληνικά σύνορα: να ενταχθούν δηλαδή στο ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα