Συναγερμός πάλι στον Έβρο! Εκατοντάδες μετανάστες περνούν τα σύνορα

Ποιος είπε ότι δεν περνούν οι λαθρομετανάστες από τα ελληνικά σύνορα; Ας κάνουν έναν έλεγχο για να δουν εκατοντάδες λαθρομετανάστες, υπό την καθοδήγηση Τούρκων διακινητών μέσω του ποταμού Εβρου, να διασχίζουν δύσβατα σημεία σε βουνά και στο ποτάμι, μπαίνοντας σε ελληνικό έδαφος από τα σύνορα του Εβρου.

Οι μετανάστες, έχοντας περπατήσει εκατοντάδες χιλιόμετρα, μέσω Ανδριανούπολης και του χωριού Καπιτάν Αντρέεβο του δήμου Σβίλεγκραντ, που βρίσκεται στα σύνορα Βουλγαρίας – Τουρκίας, περνούν στα ελληνικά χωριά Δίκαια και Ορμένιο στο τριεθνές.

Νέα δρομολόγια

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη «έχουν αλλάξει τα δρομολόγια των λαθροδιακινητών και έχουμε μεγάλη είσοδο στη χώρα μας από τη Βουλγαρία, από την περιοχή της Ροδόπης. Εδώ γεννάται ένα μεγάλο ερώτημα, καθώς η Βουλγαρία είναι μέλος της Ε.Ε., για το ποιες υποχρεώσεις της τηρεί. Τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε κάποιες κινήσεις θωράκισης». Σε ότι αφορά τον Εβρο, τα έργα έχουν ολοκληρωθεί και συμπεριλαμβάνουν και τεχνολογικά συστήματα με μεγάλη ευκρίνεια για τον εντοπισμό κάθε κίνησης. Στον Δήμο Ορεστιάδας ο φράχτης είναι 12,5 χλμ. Εχουν γίνει βελτιωτικές κινήσεις και το νότιο τμήμα είναι σε φάση ολοκλήρωσης. «Είναι θωρακισμένη η περιοχή. Δεν περνάει τίποτα» τόνισε ο δήμαρχος, αλλά προσέθεσε ότι δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες, καθώς σε ένα μήκος 200 χιλιομέτρων που είναι ο ποταμός Εβρος οι λαθροδιακινητές θα βρουν περάσματα: «Οταν θωρακίζεις από τα 200 χιλιόμετρα μόνο τα 40, πάντα θα υπάρχουν περάσματα όταν, μάλιστα, τώρα η στάθμη του ποταμού είναι πολύ χαμηλή».

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν και πάλι τα fake news από την πλευρά της Τουρκίας για τους παράτυπους μετανάστες που φτάνουν στη χώρα μας. Την περασμένη Δευτέρα τουρκικά μέσα μετέδωσαν την είδηση πως Ελληνες ένστολοι πυροβόλησαν Πακιστανούς παράτυπους μετανάστες, όταν προσπάθησαν να περάσουν τον Εβρο, ενώ την Τρίτη ανέφεραν πως στα ανοιχτά του Τσανάκαλε 52 λαθρομετανάστες, που είχαν αφεθεί στον θάνατο από το ελληνικό λιμενικό εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, διασώθηκαν από το τουρκικό λιμενικό. Και οι δύο «ειδήσεις», διαψεύστηκαν από τις ελληνικές Αρχές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα