Αμετανόητος ο Τσίπρας για την προδοσία της Μακεδονίας

Βραβεύτηκε (μαζί με τον Ζάεφ) από τους Γερμανούς και υπερηφανεύτηκε πάλι για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών

Xωρίς ίχνος μεταμέλειας και με περισσό κυνισμό και θράσος, ο Αλέξης Τσίπρας παρέλαβε το βραβείο Βεστφαλίας από κοινού με το Ζόραν Ζάεφ για την επαίσχυντη συμφωνία της λίμνης, επαιρόμενος για τα δήθεν θετικά της απότοκα στις σχέσεις των δύο χωρών και συνολικά στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άδραξε την ευκαιρία να υπερηφανευτεί για τη συμφωνία, αποσιωπώντας πλήρως και ενοχικά την πενταετή συμφωνία στρατιωτικοοικονομικής συνεργασίας που υπέγραψε η Τουρκία με τα Σκόπια πριν από λίγες ημέρες… «Στόχος ήταν η συμφωνία να ριζώσει βαθιά στις συνειδήσεις των λαών μας και στις σχέσεις των χωρών μας. Η συμφωνία μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά σε ένα νέο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο όραμα, ως μοντέλο για την ειρηνική επίλυση των διαφορών με προστασία των εθνικών συμφερόντων και οικοδόμηση εμπιστοσύνης και συνεργασίας ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές» δήλωσε αλαζονικά ο τέως πρωθυπουργός, καλώντας μάλιστα την Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών ενεργά και να κάνει ό,τι χρειάζεται για να λάβουν χώρα οι Διακυβερνητικές Διασκέψεις για τα Σκόπια και την Αλβανία και να υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες Βελιγραδίου – Πρίστινας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στην εποχή που οι δύο άντρες προετοίμαζαν τη συμφωνία, λέγοντας πως σκοπός τους ήταν αυτή «να άντεχε» και να «μην κατέρρεε απέναντι στην πρώτη δυσκολία». Οπως είπε, «μια συμφωνία που δεν θα έλυνε μόνο τις διαφορές μας, αλλά θα μας έδενε σε μια νέα στρατηγική εταιρική σχέση για να αντιμετωπίσουμε μαζί προκλήσεις και να αξιοποιήσουμε μαζί ευκαιρίες», ισχυριζόμενος πως αυτό δεν ήταν εύκολο «σε μια περίοδο που οι εθνικιστικές δυνάμεις ήταν ισχυρές. Στις χώρες μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Πάντως, από τον… πανηγυρικό λόγο του Αλέξη Τσίπρα δεν έλειψαν τα μηνύματα προς την Αγκυρα, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι η μόνη δυνατή λύση για το Κυπριακό είναι η επανένωση του νησιού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, αλλά και πως αυτή πρέπει, όπως είπε, να υπογραμμίσει ότι οι σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας θα βελτιωθούν μόνο αν σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να δώσει… συμβουλές στους Ευρωπαίους και αναφορικά με την αφγανική κρίση, λέγοντας πως η Ε.Ε. πρέπει να υποστηρίξει τη φιλοξενία Αφγανών από γειτονικές προς το Αφγανιστάν χώρες, καθώς και να καθιερώσει ένα πρόγραμμα επανεγκατάστασης Αφγανών προσφύγων απευθείας από αυτές τις χώρες στην Ε.Ε., με συγκεκριμένες ποσοστώσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα