Οι διαδηλώσεις τρομάζουν την κυβέρνηση

Αλλαγή ρητορικής μπροστά στο κύμα αντιδράσεων για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Αλλάζει σταδιακά τη ρητορική της η κυβέρνηση όσον αφορά τους διαδηλωτές και όσους αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Ο μεγάλος όγκος των προχθεσινών διαδηλώσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας ίσως και να φόβισε το Μέγαρο Μαξίμου, που έριξε κατά πολύ τους τόνους απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους.

«Αυτό που είδα και νομίζω ότι ο καθένας αυτό που είδε είναι ότι πρόκειται για μια ετερόκλητη σύνθεση ανθρώπων. Βλέπει εκεί ανθρώπους που έχουν διάφορες αντιλήψεις για τη ζωή, για την επιστήμη γενικώς και όχι μόνο για την επιστήμη σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του κορονοϊού» σχολίασε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Οπως είπε, «συνυπάρχουν εκεί οι άνθρωποι αυτοί με άλλους ανθρώπους που κάθε φορά δεν διστάζουν να διαδηλώσουν με έμπρακτο τρόπο, μέσα από τα επεισόδια που προκαλούν, την άποψή τους για τη λειτουργία της αστικής δημοκρατίας και του συντεταγμένου κράτους. Το μεγαλείο της δημοκρατίας είναι ότι μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και των κανόνων που έχει όλοι μπορεί να διαδηλώνουν τις αντιλήψεις και τις απόψεις τους, ακόμα κι αν αυτές είναι έτη φωτός μακριά από το 2021 μιας χώρας της Ε.Ε., όπως είναι η Ελλάδα».

«Αυτό που σε καμία περίπτωση», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, «δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί είναι ότι αυτού του τύπου οι απόψεις μπορούν να καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε πολύ πολύ σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη ζωή. Και πολύ περισσότερο ότι σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε τώρα, έχοντας διαβάσει, έχοντας μάθει τόσα πολλά για τον κορονοϊό από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, τέτοιου είδους προσεγγίσεις θα δίνουν τον τόνο της δημόσιας συζήτησης γύρω από το αναγκαίο ή μη του εμβολιασμού. Δίπλα σε αυτούς, ενδεχομένως, εξακολουθούν να υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν τις σοβαρές αμφιβολίες τους για την ασφάλεια του εμβολίου» τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, με φανερή τη διαφοροποίηση της στάσης απέναντι σε αυτούς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα